Interzis la centrale de apartament. Anunţ OFICIAL de la ministrul Mediului

Ministrul Mediului va cere să nu se mai acorde autorizaţii de construcţie fără centrală comună, pe motiv că poluarea masivă din Bucureşti vine în mare măsură de la centralele individuale de apartament

10 mart. 2021, 20:36
Interzis la centrale de apartament. Anunţ OFICIAL de la ministrul Mediului

Fără centrale de apartament individuale! Ministrul Mediului susține că unul dintre motivele poluării uriașe din București este numărul mare de centrale de apartament și are o propunere pentru Primăria Capitalei. Tanczos Barna dorește să nu mai fie emisă nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc.

Potrivit ministrului Mediului, poluarea mare din București e o consecință a faptului că, „de 20 de ani, cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării, nici pe poluarea industrială, nici pe poluare casnică din încălzirea rezidențială. Sunt din ce în ce mai multe centrale de apartament individuale pentru că nu merge sistemul centralizat de termoficare.”

Soluția lui Tanczos Barna pentru poluarea din București. „Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc, pentru că o centrală pentru fiecare apartament, aduce poluarea la nivelul solului, mai aproape de sol. Cu cât aceste centrale sunt mai jos, cu atât este mai rău. Cu cât aceste centrale au un coș la 40 – 50 metri, cu atât e mai bine. De aceea e preferat un sistem centralizat de încălzire și apă caldă.

 

Așteptăm, aceste PUZ-uri și modificări sunt clare. Sper să ajungem la un moment dat la o decizie fermă în care să nu mai emită autorizație de construire pentru blocuri noi fără centrala comună. Și încălzirea centralizată CET ar trebui să permită acest lucru, dar e mai complicat”, a spus ministrul Mediului, conform Digi24.

Centralele de apartament, interzise în România. Soluţia pentru a putea fi montate în continuare

Potrivit Asociaţiei Energia Inteligentă, proiectele de instalaţii de gaze care alimentează centrale termice cu coşuri individuale în apartamente nu vor mai fi avizate de verificatorii de proiecte, pentru a fi montate.

Pentru ca centralele să poată fi montate în continuare în apartamente, ar putea deveni obligatorie utilizarea cazanelor cu tiraj forţat în configuraţia C4 care să fie racordate fie la sisteme de coşuri concentrice tip LAS care deservesc mai multe aparate de încălzire, fie la sisteme de conducte separate.
Medicul Adrian Marinescu, dezvăluire despre cauza tragediei de la Matei Balş: Incendiul s-a produs chiar înainte de montarea centralelor proprii


loading...
Partenerii noștri