ÎNTOARCEREA lui Năstase. Fostul premier, la Congresul PSD: Am emoţii VIDEO

Fostul premier Adrian Năstase participă, vineri, la Congresul PSD de la Sala Palatului. La sosire, Năstase a mărturisit că are emoţii şi că aşteaptă cu nerăbdare să-şi revadă colegii şi prietenii din partid. Năstase a precizat că nu va ţine nici un discurs, însă vrea să facă o "fotografie a raporturilor de forţe" din partid.

19 apr. 2013, 12:53
ÎNTOARCEREA lui Năstase. Fostul premier, la Congresul PSD: Am emoţii VIDEO

Adrian Năstase a venit în calitate de invitat, la Congresul PSD, însoţit de fiul său mai mare, Andrei Năstase, fiind cea mai aşteptată prezenţă la reuniune.

Fostul premier a fost primit cu aplauze pe scările Sălii Palatului, dar şi în sala unde se desfăşoară reuniunea.

La sosire, Năstase a declarat că aşteaptă cu interes reuniunea partidului şi că vrea să facă „o fotografie a noilor raporturi de forţe în partid”.

„Am venit pentru că aştept cu interes mesajul politic care se va da aici. Recunosc că vreau să văd şi o fotografie a noilor raporturi de forţă din partid, pentru că alegerile întotdeuna ne arată cum se aşază plăcile tectonice în partid. Am venit din prietenie şi cu dorinţa de a vedea prieteni, colegi”, a spus Năstase.ăstase a arătat că a venit, mai ales, pentru a-şi revedea colegii şi prietenii din PSD şi a arătat că are emoţii.

Fostul premier a spus că, după eliberarea din închisoare, a constatat că are încă mulţi prieteni.

„Sunt unii care mă consideră trist, sunt unii care mă consideră prea agresiv, sunt alţii care consideră că m-am schimbat, alţii că nu. Evident că m-am schimbat, după o încercare care a fost foarte dură„, a spus Năstase.

El a menţionat că nu va avea un discurs în faţa Congresului PSD. „Nu am un discurs, am venit ca invitat. Am venit cu bucuria de a-i reîntâlni”, a spus Năstase.

A fost emoţionantă întâlnirea. Pe mulţi dintre ei nu i-am mai văzut de mult timp”, le-a spus mai târziu Năstase jurnaliştilor.

Aproximativ 5.000 de delegaţi din întreaga ţară se reunesc, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, în Congresul extraordinar al PSD, principalul punct pe ordinea de zi fiind alegerea unei noi conduceri a formaţiunii, până la scrutinul din 2016, precum şi modificarea Statutului PSD.

Pentru postul de preşedinte va candida premierul Victor Ponta, fiind singura candidatură validată la şefia partidului. Andrei Alexandru, fost consilier al lui Nicolae Văcăroiu, îşi depusese şi el  candidatura, dar aceasta nu apare ca validată în lista de candidaţi remisă, vineri, oficial de către PSD.

Lupta cea mai strânsă se va da pentru funcţiile de vicepreşedinte. Congresul PSD va alege opt vicepreşedinţi pentru viitoarele regiuni de dezvoltare şi opt vicepreşedinţi la nivel naţional, funcţii prevăzute în noul Statut ce urmează să fie adoptat.

VEZI AICI LISTA DE CANDIDAŢI

Funcţia de secretar general al PSD nu va mai fi aleasă la Congres, Andrei Dolineaschi urmând să fie confirmat în această poziţie la următorul Comitet Executiv.

În schimb, Congresul va adopta înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv, funcţie pentru care va candida vicepremierul Liviu Dragnea.