Între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon oferite de RCS-RDS şi Telekom pentru meciurile Ligii I

Companiile RCS-RDS şi Telekom le oferă cluburilor între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, în cazul în care actuala înţelegere dintre LPF şi firma ISB se va rupe. Surse din cadrul Adunării Generale a LPF au declarat că oferta RCS-RDS şi Telekom va fi analizată în şedinţa LPF.

12 iun. 2015, 12:24
Între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon oferite de RCS-RDS şi Telekom pentru meciurile Ligii I

Am primit o ofertă scrisă din partea companiei RCS-RDS privind drepturile TV. Oferta RCS este făcută împreună cu Dolce. Cred că au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se întinde pe patru ani, cu o valoare cuprinsă între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon. Fără discuţie, este o propunere mult mai avantajaoasă decât ceea ce ne-a oferit ISB-ul„, a declarat conducătorul unui club din Liga I pentru Mediafax.

La 8 iunie, Adunarea Generală a LPF a respins propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală de astăzi, în funcţie de finalitatea discuţiilor dintre preşedintele Iorgulescu şi ISB.

Citeşte şi Orange, Telekom şi RCS&RDS solicită Guvernului să respingă proiectul de OUG privind Fondul Audiovizual

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I fiind decise să rupă contractul cu firma din Malta.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor. ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I, fiind dispusă să achite numai 21,5 milioane de euro pentru sezonul 2015/2016.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.