Inundaţii biblice în SUA: Stare de URGENŢĂ în statele Carolina de Nord şi de Sud. Cel puţin 13 morţi VIDEO

Inundaţiile istorice care afectează de la sfârşitul săptămânii trecute Carolina de Nord şi Carolina de Sud lasă în urmă scene de devastare greu de imaginat. Cel puţin 13 oameni au murit în cele două state americane. Preşedintele Barack Obama a decretat stare de catastrofă naturală şi a deblocat fonduri de urgenţă pentru zonele afectate.

06 oct. 2015, 07:38

Situaţia cea mai gravă este în Carolina de Sud. Circa 40 de mii de oameni nu au apă curentă, iar cei care au trebuie să o fiarbă, pentru că altfel riscă să se îmbolnăveascvă. Mai mult, 26 de mii de oameni nu au curent electric.

Autorităţile au îndemnat locuitorii să nu călătorească, din cauza drumurilor nesigure, iar restricţii de circulaţie au fost impuse în opt oraşe sau comitate, inclusiv în capitala statului, Columbia. Şoferii care s-au aventurat pe şosele au plătit, de multe ori, scump. În ultimele zile s-au înregistrat peste 300 de accidente rutiere din cauza vremii, potrivit România TV.

Vezi şi Inundaţii DEVASTATOARE pe Coasta de Azur. Cel puţin 17 persoane au murit VIDEO

Şcolile şi universităţile au anulat cursurile pentru a doua zi consecutiv. 600 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi, iar alţi 8 mii sunt gata să intervină. „Nu s-au pomenit asemenea ploi în Carolina de Sud într-o mie de ani. Atât de grav este”, s-a mirat unul dintre locuitori.

Citeşte şi Uraganul Joaquin devine „extrem de periculos” pentru coasta SUA

Serviciul feroviar Amtrak a anulat trenul de transport autovehicule din Virginia spre Florida şi un tren de pasageri din New York către Miami, din cauza inundaţiilor.