Inundaţii devastatoare în Canada: Oamenii intră până la brâu în apa de pe străzile din Toronto VIDEO

Inundaţiile fac ravagii în Toronto, cel mai mare oraş din Canada, unde străzile s-au transformat în adevărate râuri în urma furtunilor. Potopul a fost la un pas să provoace un dezastru, după ce un tren cu sute de pasageri a rămas blocat în apă.

09 iul. 2013, 16:23
Inundaţii devastatoare în Canada: Oamenii intră până la brâu în apa de pe străzile din Toronto VIDEO

După 24 de ore de ploi torenţiale, oraşul Toronto a fost acoperit de apă. Şoselele au fost inundate, iar zeci de maşini au fost luate de ape. 300.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, iar autorităţile încearcă să restabilească funcţionarea reţelei de electricitate.

Şi traficul feroviar a fost dat peste cap. Un tren cu pasageri a rămas blocat pe calea ferată, în timp ce nivelul apei creştea tot mai mult. Zeci de echipaje au intervenit pentru a-i evacua pe pasageri. Speriaţi, unii dintre ei au încercat să iasă singuri din tren, scrie Toronto Sun. 

Staţia de metrou Kipling a fost inundată de apa care ajunsese şi în tuneluri. „este incredibil. Apa s-a scurs pe scări, a ajuns în staţia de metrou, apoi s-a stins lumina. A fost cu adevărat înspăimântător. Când am ajuns la suprafaţă, am văzu maşinile din parcare inundate până la ferestre”, a declarat Ralph Siekanowicz, un canadian care încerca să ajungă acasă. 

În staţiile de autobuz se produsese aglomeraţie mare, sute de oameni aşteptând să vină o maşi, iar cele care veneau erau deja arhipline. „Ne venea să ne smulgem părul de pe cap”, a mai povestit Siekanowicz pentru Toronto Sun.

Mai multe staţii de metrou au fost ănchise din cauza inundaţiilor masive, oiar meteorologii nu au veşti prea bune pentru următoarele zile.