Inundaţii DEVASTATOARE în Marea Britanie. Sute de persoane, evacuate. Cameron vizitează zonele afectate

Sute de persoane au fost evacuate sâmbătă în nordul Angliei din cauza inundațiilor provocate de ploile puternice, care, de asemenea, au lăsat fără energie electrică aproape 10.000 de locuințe. Premierul britanic David Cameron va vizita locurile afectate de inundaţii.

27 dec. 2015, 09:42
Inundaţii DEVASTATOARE în Marea Britanie. Sute de persoane, evacuate. Cameron vizitează zonele afectate

Principala regiune afectată a fost plasată în alertă roșie de către serviciul național de meteorologie (Met Office) care a îndemnat populația „să ia măsuri pentru a rămâne în siguranță”.

Peste 300 de alerte au fost lansate în comitatele Lancashire și Yorkshire, respectiv în nord-vestul și nord-estul Angliei, dintre care peste 30 avertizau inundații potențial catastrofale.

„Este din ce în ce mai rău, plouă foarte puternic de noaptea trecută”, a declarat un locuitor din Todmorden (Yorkshire), Lee Fraser.

„Este pur și simplu înfricoșător”, a descris la rândul ei Kellie Hughes, o locuitoare din Whalley (Lancashire), unde drumurile sunt practic acoperite de apă.

„Nu mai sunt saci cu nisip (pentru protecție). Oamenilor le este teamă”, a adăugat ea.

O unitate din cadrul celui de-al doilea batalion al regimentului ducelui de Lancaster a fost trimisă pe teren pentru a ajuta locuitorii și autoritățile locale în lupta împotriva inundațiilor și a participa la evacuări, iar în cursul dimineții de sâmbătă guvernul a ținut o reuniune de criză pentru a superviza operațiunile.

„Ar putea să avem din nou astăzi (sâmbătă) în 24 de ore echivalentul unei luni de precipitații”, a atras atenția la postul BBC secretarul de stat la mediu, Rory Stewart, responsabil cu chestiunile legate de inundații.

Regiunea a fost deja afectată la începutul lunii decembrie de puternice inundații care au provocat pagube de milioane de euro, provocând discuții cu privire la eficiența dispozitivelor împotriva inundațiilor.

Premierul britanic David Cameron urmează să viziteze zonele afectate de inundațiile fără precedent din nordul Angliei, în contextul în care ploile abundente vor continua și în această săptămână, relatează luni DPA, citând Press Association.