Inundaţii în trei judeţe din sudul ţării, în urma ploilor torenţiale. În Prahova, un om a fost luat de viitură

Vremea rea din ultimele 24 de ore a produs efecte în 12 localităţi din 8 judeţe: Argeş, Maramureş, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş şi Vâlcea, informează IGSU. În Prahova, în apropierea municipiului Câmpina, un om a fost luat de viitură, fiind salvat de către echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

07 iun. 2018, 20:34
Inundaţii în trei judeţe din sudul ţării, în urma ploilor torenţiale. În Prahova, un om a fost luat de viitură

Precipitaţii abundente au provocat inundaţii în mai multe judeţe din sudul ţării. În urma ploilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 18 curţi şi 10 subsoluri. De asemenea, în judeţele Mureş, Prahova şi Timiş s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 3 arbori căzuţi pe căile de transport.

În Prahova, oraşele Câmpina şi Mizil au fost afectate de inundaţii, pompieiri fiind solicitaţi să intervină cu motopompe pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că o situaţie deosebită s-a înregistrat în apropiere de Câmpina, unde un om a fost luat de o viitură. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost găsit de către pompieri. el este conştient şi primeşte îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD.

Tot în judeţul Prahova, în satul Bobolia, trei autoturisme au fost luate de ape, însă nimeni nu a fost rănit, iar viitura care a venit cu putere a rupt conducta care asigură alimentarea cu gaze în satul Pietrişu, comuna Poiana Câmpina.

Şi în judeţul Argeş mai multe zone au fost inundate. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă în comuna Sălătrucu, dar şi în cartierul Prundu şi pe strada Banat din municipiul Piteşti.

În judeţul Vâlcea au fost inundaţii la Râmnicu Vâlcea şi la Călimăneşti. În zona maternităţii din Râmnicu Vâlcea, două persoane au rămas blocate într-un autoturism din cauza inundaţiilor, fiind ajutate de către echipajele ISU să iasă din maşină.