INUNDAŢII periculoase în Argentina: Peste 2.500 de persoane au fost evacuate

Circa 2.700 de persoane au fost evacuate în provinciile argentinene San Juan şi Mendoza (vest) din cauza inundaţiilor provocate de furtunile puternice, au anunţat duminică autorităţile, relatează AFP.

16 feb. 2014, 18:25
INUNDAŢII periculoase în Argentina: Peste 2.500 de persoane au fost evacuate

Ploile abundente care afectează aceste regiuni de mai multe zile ar urma să continue şi în perioada următoare, potrivit previziunilor meteorologice, informează Agerpres.

În provincia San Juan, autorităţile au evocat cel puţin 2.600 de persoane evacuate şi adăpostite în şcoli şi centre speciale, în timp ce numărul locuinţelor devastate de inundaţii se ridica la câteva sute.

Potrivit buletinelor meteorologice, cantitatea de apă căzută în doar una din cele trei zile de furtună ar echivala cu jumătate din cea care cade anual în provincia San Juan, mai notează AFP.

Circa o sută de persoane au fost evacuate şi în regiunea Mendoza, în special în zona de nord, învecinată cu San Juan. Numeroşi copaci au fost distruşi de ape în cele două provincii, afectate şi de căderi de electricitate.

Guvernul federal lucrează alături de guvernele provinciilor pentru a ajuta victimele inundaţiilor, mai precizează agenţia franceză de presă.