Inundaţii puternice în Vietnam: cel puţin şase morţi şi 20.000 de persoane evacuate

Centrul Vietnamului a fost afectat săptămâna aceasta de inundaţii puternice, soldate cu cel puţin şase morţi şi peste 20.000 de persoane evacuate, au indicat sâmbătă autorităţile vietnameze, potrivit AFP, citat de Agerpres.

16 nov. 2013, 08:55
Inundaţii puternice în Vietnam: cel puţin şase morţi şi 20.000 de persoane evacuate

Inundaţiile au fost provocate de ploile torenţiale căzute în regiunea provinciilor Quang Tri şi Ninh Thuan, transmite Comitetul regional de luptă împotriva intemperiilor.

Ploile sunt consecinţa unei noi depresiuni tropicale formate în Marea Chinei, după trecerea taifunului Haiyan, care a devastat Filipinele înainte de a atinge, cu o intensitate mai mică, Vietnamul. Circa 800.000 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie în Vietnam înaintea trecerii taifunului Haiyan.

‘Apele au crescut foarte repede, iar localnicii nu au avut destul timp să se pregătească’, a declarat directorul comitetului menţionat, Van Phu Chinh, adăugând că ‘situaţia s-ar putea agrava’ la acest sfârşit de săptămână.

Mai multe zone ale fostului oraş imperial Hue, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, au fost inundate şi se află la cel puţin un metru sub apă.


VEZI SI:

Bilanţ oficial: Taifunul Haiyan a ucis 3.621 de persoane, în Filipine