Inundaţii şi alunecări de teren în Nepal soldate cu peste o de morţi

Circa 102 de persoane și-au pierdut viața și 277 de gospodării au fost distruse în ultima săptămână, ca urmare a inundațiilor și alunecărilor de teren declanșate de ploile musonice înregistrate în 43 de districte din Nepal, a indicat un ministru din această țară, citat de Xinhua, informează Agerpres.

01 aug. 2016, 20:44
Inundaţii şi alunecări de teren în Nepal soldate cu peste o de morţi

Peste 100 de persoane și-au pierdut viața ca urmare a inundațiilor și alunecărilor de teren, în Nepal.
De asemenea, 22 de persoane sunt date dispărute, iar alte 58 au fost rănite în urma alunecărilor de teren declanșate de ploile torențiale care au lovit regiunile centrală, estică și vestică ale țării, a declarat ministrul Apărării, Bhim Rawal, responsabil în prezent și de afacerile interne, în cadrul unei ședințe a parlamentului de luni.

Cele mai afectate 10 districte sunt Pyuthan, Gulmi, Palpa, Baglung, Makawanpur, Rupandehi, Kathmandu, Arghakhanchi, Dolakha și Sarlahi.

Rawal a declarat că elicopterele armatei nepaleze au fost mobilizate pentru a efectua operațiuni de salvare în districtele afectate de inundații, potrivit Agerpres.

Citeşte şi O româncă a dispărută în Nepal. Cazul tinerei, în atenţia MAE

Ministrul i-a informat, de asemenea, pe participanții la ședința parlamentară că guvernul a alocat deja 750 de milioane de rupii nepaleze — prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne — pentru a face față dezastrului provocat de inundații și de alunecările de teren.

Sute de case au fost inundate și multe au fost luate de ape în diferite părți ale țării, în special în regiunile central vestică și estică.