Inundaţiile au făcut ravagii la Sibiu. Au provocat pagube în valoare de aproximativ 3 milioane de lei

Publicat: Luni, 16 Iulie 2018 17:53 // Actualizat: Luni, 16 Iulie 2018 17:53 // Sursa: romaniatv.net

Inundaţiile de săptămâna trecută au provocat pagube evaluate la aproape 3 milioane de lei, au anunţat, luni, reprezentanţii Prefecturii Sibiu. Potrivit acestora, au fost afectate 50 de podeţe, ziduri de protecţie, dar şi o staţie de tratare a apei. Pe Transalpina se impun, de asemenea, lucrări de reparaţii în urma ploilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a întrunit, luni, în şedinţă extraordinară şi a aprobat mai multe hotărâri privind evaluarea preliminară a pagubelor produse de inundaţiile de săptămâna trecută.

"Valoarea pagubelor materiale provocate de ploi torenţiale, scurgeri de pe versanţi, alunecări de teren la căile de comunicaţii şi obiectivele de utilitate publică din judeţ a fost stabilită de Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor (constituită prin Ordinul Prefectului nr. 338/12.07.2018) la 2.977.950 de lei. La această sumă s-ar putea adăuga, în funcţie de expertizele tehnice, suma de aproximativ 4.000.000 de lei", au precizat reprezentanţii Prefecturii.

Potrivit acestora, 1.473.000 lei ar fi necesari pentru refacerea staţiei de tratare – captare apă potabilă din localitatea Orlat.

De asemenea, banii sunt necesari pentru refacerea a 50 de podeţe în localităţile Miercurea Sibiului, Moşna, Arpaşu de Jos, Apoldu de Jos, Gura Râulu, Ocna Sibiului, Sălişte şi Valea Viilor şi pentru repararţii de câteva segmente ale zidurilor de protecţie de la mai multe râuri din localităţile Tălmăcel, Cristian şi Mihăileni.

În plus, Prefectura Sibiu suţine că ar fi necesară suma de 3 milioane de lei pentru evaluarea unei alunecări de teren pe DC 71 Sălişte – Aciliu. Aceasta nu s-a produs la ultimele inundaţii, dar a fost agravată de acestea.

Un milion de lei ar mai fi necesar, potrivit autorităţilor din Sibiu, pentru o expertiză a DJ 106E - Transalpina, afectat, de asemenea, de ploile din ultima perioadă.

"Hotărârile CJSU Sibiu vor fi înaintate Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României, pentru alocarea sumelor necesare din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, entru unităţi administrativ-teritoriale actectate de calamităţile naturale", au mai anunţat reprezentanţii Prefecturii SIbiu.

Pagubele provocate pe drumul Sibiu – Păltiniş se află în evaluare.

În perioada 7 - 10 iulie, judeţul |sibiu s-a aflau sub cod portocaliu de inundaţii, pe mai multe răuri fiind depăşită cota de inundaţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
inundaţii pagube inundatii Sibiu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7550
RON
18 Oct
noapte 8 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H