Inundaţiile fac prăpăd în India: Zeci de morţi şi zeci de mii de sinistraţi în nordul ţării VIDEO

Zeci de mii de sinistraţi, 40 de morţi şi peste 50 de oameni sunt daţi dispăruţi în urma alunecărilor de teren şi a ploilor torenţiale ce au lovit nordul Indiei.

18 iun. 2013, 06:04

Pompierii şi armata luptă pentru salvarea populaţiei, dar operaţiunile sunt îngreunate de vremea nefavorabilă. Mii de oameni au fost evacuaţi din calea puhoaielor. Iar alte 24.000  aşteaptă să fie salvate, după ce apele le-au blocat într-o zonă muntoasă.

De mai bine de trei zile, oamenii veniţi la un festival religios dorm în mijlocul apelor lipsiţi de orice ajutor, fără alimente şi apă potabilă.

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa după ce viiturile au rupt poduri şi şosele. 50 de persoane sunt dispărute. Autorităţile din provincia Uttarakhand au chemat elicopterele şi armata în ajutor. Mai multe zeci de clăfiri, inclusiv cu mai multe etaje, s-au prăbuşit ca un joc domino şi au fost înghiţite de ape.

Operaţiunile de salvare au fost întrerupte din cauza ploilor torenţiale şi a vânturilor puternice. Meteorologii nu au veşti bun. Ploile vor continua, întrucât India se află în plin sezon musonic.