Inundaţiile fac ravagii şi în Japonia: Patru persoane au murit, iar alte două sunt date dispărute

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundațiilor și alunecărilor de teren survenite în sud-vestul Japoniei, lovit de cutremure în luna aprilie, au anunțat autoritățile locale, precizând totodată că mai multe persoane sunt date dispărute.

21 iun. 2016, 05:36
Inundaţiile fac ravagii şi în Japonia: Patru persoane au murit, iar alte două sunt date dispărute

Potrivit AFP, postul public de televiziune NHK a indicat un bilanț provizoriu de patru morți și două persoane date dispărute.

Autoritățile din prefectura Kumamoto, lovită de precipitații abundente, au cerut locuitorilor să fie vigilenți în condițiile în care solul a devenit instabil în urma seismelor recente — două cutremure puternice, urmate de peste 1.700 de replici, în urma cărora și-au pierdut viața 60 de persoane.

Printre victime se numără un bărbat de 92 de ani, ucis de o alunecare de teren, și un rezident de 79 de ani, aruncat de inundații într-un șanț, a indicat pentru AFP un oficial local.

Potrivit informațiilor apărute în presă, a treia victimă este un bărbat de 66 de ani, a cărui casă a fost prinsă de o alunecare de teren.

Guvernul central, care susține eforturile de reconstrucție din zonă în urma seismelor, a consolidat sistemul de gestionare a crizelor pentru a face față situației, a dat asigurări purtătorul său de cuvânt, Yoshihide Suga, în cadrul unui briefing de presă.