Învaţă cum să lupţi eficient cu celulita. Două reţete homemade foarte utile

Celulita reprezintă unul dintre cei mai mari duşmani ai femeilor. Acesta este şi motivul pentru care am face orice să o prevenim sau cel puţin să o combatem.

29 ian. 2016, 13:00
Învaţă cum să lupţi eficient cu celulita. Două reţete homemade foarte utile

Cumparam creme, mergem la tratamente estetice, facem sport. Cele mai multe dintre acestea sunt destul de costisitoare si nu ajuta neaparat.

In cazul in care celulita a inceput sa devina vizibila trebuie sa acorzi o mare atentie alimentatiei, sa bei multe ceaiuri din plante, sa faci sport, in special inot, si sa nu uiti de masaje. Pentru acestea din urma ai nevoie de tratamente speciale, pe care le poti face acasa. Iata cateva idei:

Impachetari cu cafea

Cafeaua este un deliciu pentru fiecare dimineata, dar in acelasi timp este si un tratament cosmetic excelent. In cazul celulitei functioneaza ca un exfoliant, creand si un bun drenaj la nivelul profund al pielii. Ca sa iti faci singura un tratament eficient anticelulita ai nevoie de o ceasca de zat de cafea si putin ulei de masline.

Amesteca-le si cu pasta obtinuta maseaza zonele cu probleme efectuand miscari circulare. Dupa 5 minute de masaj acorpera zona cu folie subtire din plastic – cea pe care o folosesti de obicei pentru a acoperi alimentele. Lasa pe piele sa actioneze timp de jumatate de ora, apoi fa-ti un dus alternand apa calda si apa rece.

Citeşte mai mult pe ele.ro

 

O metodă veche de 5000 de ani

Celulita este unul dintre cei mai mari dușmani ai femeii, mai ales pentru că este atât de greu de eliminat. O jurnalistă de la Business Insider a încercat o metodă veche de 5000 de ani, iar rezultatul este uimitor. 

Ea s-a lăsat impresionată de ce spuneau bloggerii de beauty despre periajul uscat și s-a hotărât să îl încerce. A cumpărat o perie specială și a cerut sfatul unui dermatolog, pentru a se asigura că metoda o poate scăpa de celulită.

„Așa cum spune numele, această metodă presupune folosirea unei perii ferme, pe care să o folosești pentru a-ți masa pielea. Această mișcare oferă beneficii asemănătoare cu ale masajului”, spune dermatologul Rachel Nazarian, citat de businessinsider.com.

Acest procedeu nu este tocmai nou, ci a fost împrumutat din medicina indiană, unde a apărut în urmă cu 5.000 de ani.