ÎNVĂŢĂMÂNTUL ar putea deveni OBLIGATORIU de la vârsta de 3 ani

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, că învăţământul ar putea deveni obligatoriu, în România, de la vârsta de 3 ani, începând din anul şcolar 2018-2019.

21 aug. 2014, 14:42
ÎNVĂŢĂMÂNTUL ar putea deveni OBLIGATORIU de la vârsta de 3 ani

Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo„, a declarat Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Ministrul Educaţiei, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar.

Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani„, a spus Remus Pricopie.

CITEŞTE ŞI: Anunţ important pentru elevi: ce se întâmplă din septembrie