Învăţarea de limbi străine este echivalentă cu partidele de sex. Tu ce preferi?

Un studiu recent arată că învăţarea de limbi străine stimulează aceeaşi parte a creierului ca sexul şi consumul de dulciuri. Este vorba de regiunea numită striatum-ul ventral.

28 oct. 2014, 12:14
Învăţarea de limbi străine este echivalentă cu partidele de sex. Tu ce preferi?

Acesta este centrul reponsabil cu simţirea plăcerii, care este activat în timpul sexului, al consumului de dulciuri, de droguri sau în cazul jocurilor de noroc, scrie descopera.ro.

Citeşte şi Poziţii sexuale pentru orgasm garantat

Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Bellvitge Biomedical din Balcelona şi de la Universitatea Otto von Guericke din Germania au ajuns la această concluzia după ce au realizat un studiu pe 36 de adulţi.

Voluntarii au luat parte la simularea unor jocuri de noroc şi la teste de limbaj. Scanarea a demonstrat că ambele activităţi stimulau o singură zonă din creier: striatum-ul ventral, considerat centrul plăcerii.

De asemenea, persoanele care învăţau mai repede noi cuvinte aveau o cantitate mai mare de mielină în creier.

Citeşte şi Masajul sexual: preludiul care il va innebuni de placere. Afla cum il poti face sa innebuneasca in pat!

Pablo Ripolles, de la Institutul Bellvitge Biomedical, spune că studiul a vrut să arate modul în care învăţarea limbajului stimulează mecanismul recompensei şi cel motivaţional.

Legătura dintre învăţarea limbajului şi plăcere poate explică de ce oamenii vor să înveţe şi când sunt adulţi cuvinte noi şi diferite tehnici de comunicare.

Practic, acesta este mecanismul care a dus la dezvoltarea limbajului uman, din punctul de vedere al evoluţiei.