Învăţătoarea din Cluj care TERORIZA elevii, CERCETATĂ PENAL. Părinţii şi-au retras copiii de la clasă

Învățătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" din Cluj-Napoca, care a fost înregistrată în timp ce umilea un copil de clasa I în urmă cu o lună, a fost audiată, luni, de poliţie. Femeia este cercetată penal pentru purtare abuzivă. Tot luni, învăţătoarea s-a întors la catedră, după ce a fost sancţionată doar cu reducerea salariului cu 15% timp de 6 luni.
Iulian Tudor
18 mai 2015, 08:18
Învăţătoarea din Cluj care TERORIZA elevii, CERCETATĂ PENAL. Părinţii şi-au retras copiii de la clasă

Învăţătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca a fost audiată, luni, la secţia de Poliţie nr.2. Acolo au fost chemaţi, luni, şi părinţii copiilor terorizaţi, pentru a da declaraţii. Aceştia sunt revoltaţi de decizia consiliului de administraţie al şcolii şi nu vor să-i mai ducă pe copii la ore. 

Unii părinţi şi-au retras deja copiii din clasa de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, deoarece profesoara se va întoarce la catedră.

În conformitate cu decizia luată de Consiliul de Administraţie al colegiului, în cadrul căruia a fost discutată situaţia învăţătoarei, aceasta se putea întoarce de luni la catedră. Inspectoratul nu a fost anunţat de reprezentanţii Poliţiei că ar fi început o anchetă, însă în astfel de cazuri este normal să se întâmple aşa, noi suntem anunţaţi doar în situaţia în care se face trimitere în judecată, pentru că doar atunci noi putem suspenda cadrul didactic respectiv„, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

După ce au văzut comportamentul traumatizant al învăţătoarei, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. 

În prima fază, după apariția înregistrărilor audio, învățătoarea a intrat în concediu medical pentru a nu putea fi sancționată disciplinar. Ulterior revenirii la catedră, susțin surse oficiale, directorul Liceului de Muzică a propus ca și sancțiune disciplinară excluderea învățătoarei din învățământ.

Propunerea trebuia confirmată de Consiliul de Administrație al Liceului de Muzică, care, prin vot secret, a anulat propunerea și a înlocuit-o cu diminuarea salariului cu 15% pentru o perioadă de șase luni de zile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a declanşat, la începutul lunii aprilie, o anchetă la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată la ore în timp ce jignea un elev de şapte ani din clasa I şi îl făcea „nebun”, „tâmpit” şi „jumătate de creier”. Mai mult, învăţătoarea îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei pentru a-l „trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute.

Mă, tu ești nebun la cap? Unde dracu ai văzut… De ce scrii zero, mă, băiatule? Pune zero la rezultat. Mă, tu ești normal la cap? Mă, tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești odată cu noi? Mă, tu ești normal, mă, băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare! Du-te în grădiniță! Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo, dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă, băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce eşti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!„, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Amenda usturătoare pe care o riști dacă stai la bloc. Ai făcut aceste modificări în apartament, ești bun de plată, iar sumele pot fi foarte mari
Capital.ro
Schimbare pentru TOATĂ ROMÂNIA. Decizia care se va aplica DIN 2025
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Patriarhia declară război manelelor: Mesaj libidinos, deocheat, trivial
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, după ultimele probleme de sănătate! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp
Capital.ro
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Elena Lasconi își anunță candidatura pentru șefia USR
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?