Învăţătoarea „teroristă” din Cluj, condamnată la 5 luni de închisoare

Învățătoare de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" din Cluj-Napoca, filmată în timp ce-şi umilea elevii, a fost condamnată la cinci luni de închisoare, cu o perioadă de graţie de 2 ani.

23 oct. 2015, 11:28
Învăţătoarea „teroristă” din Cluj, condamnată la 5 luni de închisoare

Învăţătoarea a fost condamnată la închisoare cu amânare. În cazul în care cadrul didactic încalcă legea în cei doi ani va ajunge după gratii pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Mai mult, învăţătoarea trebuie să facă muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile.

O învățătoare de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca este acuzată de părinți că obişnuieşte să-i umilească pe elevi şi să le adreseze vorbe grele. Părinţii care arată cu degetul spre învăţătoare au prezentat şi o înregistrare audio, care arată că femeia este violentă verbal cu elevii săi.

Știri de Cluj a obținut o înregistrare audio, în care învățătoarea Monica C. își varsă nervii pe un băiețel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei, pentru a-l „trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute.

Mă, tu ești nebun la cap? Unde dracu ai văzut… De ce scrii zero, mă, băiatule? Pune zero la rezultat. Mă, tu ești normal la cap? Mă, tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă, tu ești normal, mă, băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare! Du-te în grădiniță! Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo, dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă, băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce eşti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!„, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.


loading...