INVAZIA se amână! Comisar european: Românii şi bulgarii NU VOR INVADA Europa de Vest

Publicat: Miercuri, 01 Ianuarie 2014 13:04 // Actualizat: Miercuri, 01 Ianuarie 2014 13:13 // Sursa: romaniatv.net

Peste trei milioane de cetățeni români și bulgari trăiesc deja în alte state membre ale UE și, din acest motiv, este improbabil să existe o creștere majoră a numărului românilor și bulgarilor după ridicarea restricțiilor finale pentru lucrătorii din aceste țări, a declarat comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, Laszlo Andor, într-un mesaj dat publicității de Comisia Europeană în prima zi a lui 2014 şi citat de Agerpres.

Foto: PA

Pe de altă parte, CE admite că ar putea exista probleme locale create de 'un aflux mare și neașteptat' într-un anumit oraș sau regiune, dar precizează că soluția este ca acestea să fie abordate punctual și nu să se ridice bariere împotriva lucrătorilor.

'Ziua de astăzi marchează ridicarea restricțiilor asupra liberei circulații a muncitorilor din România și Bulgaria. De astăzi, cetățenii români și bulgari pot să-și exercite pe deplin dreptul de a munci în toate țările UE fără un permis de muncă. De fapt, cetățenii români și bulgari au putut deja să lucreze fără restricții în 18 țări care nu aplicau măsuri tranzitorii și, bineînțeles, s-au bucurat de dreptul de a călători și de a locui în toate statele membre după ce Bulgaria și România au aderat la UE în 2007. În consecință, există deja peste trei milioane de oameni din Bulgaria și România care trăiesc deja în alte state membre UE și este improbabil să existe o creștere majoră a numărului românilor și bulgarilor după ridicarea restricțiilor finale' pentru lucrătorii din aceste țări, a declarat Laszlo Andor în comunicatul citat.

Înaltul oficial european amintește din nou că libera circulație a persoanelor a fost una dintre 'pietrele de temelie' ale integrării UE și ale pieței unice europene, acest drept fiind unul dintre cele mai prețuite de către europeni, în condițiile în care peste 14 milioane dintre ei studiază, lucrează sau se stabilesc după pensionare într-un alt stat membru.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 ian 19:20
Răspunde | Votează email 0 email
parere neautorizata
Ce sa mai invadeze , romanii sunt peste tot in vest ? !
01 ian 13:30
... Peste trei milioane de cetățeni români și bulgari trăiesc deja...
01 ian 13:23
...și bulgarilor după ridicarea restricțiilor finale pentru lucrătorii din Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H