Invazie de alge pe litoral. Autorităţile au intervenit VIDEO

Un val uriaş de alge a acoperit o plajă din Mamaia după vijelie. Specialiștii spun că fenomenul nu s-a mai întânit de zece ani. Autoritățile au intervenit cu utilaje pentru a îndepărta barajul de alge care a făcut imposibil accesul turiștilor la apă.

09 iul. 2020, 09:05

Bogdan Bola, şeful Administraţiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral, spune că un astfel de fenomen nu a mai avut loc de cel puţin 10 ani, iar utilajele necesare curăţării algelor nu sunt uşor de obţinut.

„E clar, nici natura nu ține deloc cu noi (nu că ar avea de ce): dacă de dimineață malul litoralului în dreptul stațiunii Mamaia era curat aproape în totalitate, în doar câteva ore, schimbându-se direcția vântului, linia țărmului este efectiv înecată în alge aduse de curenți. Și imaginați-vă că adâncimea acestui strat este de până la jumătate de metru. Oamenii care au îmbătrânit muncind la Apele Române îmi spun că un astfel de fenomen nu a mai avut loc de cel puțin 10 ani… Oricum ar fi, am discutat cu directorul Sistemului de Goapodărire a Apelor (SGA) Constanța și vom avea în această seară toate echipele #ABADL prezente pe plajă pentru a limita cât mai mult efectele acestui val de alge pe litoral.

Însă, numărul mic de oameni care lucrează efectiv pe plajă, numărul insuficient de utilaje pe care le avem în acest moment, cât și lipsa unor mașini/ambarcațiuni specifice unei astfel de sarcini va îngreuna cu mult munca acestor oameni minunați. Dacă nu vom remedia urgent aceste aspecte, care din păcate durează de ani de zile, aceste probleme se vor repeta la nesfârșit. Să mai punem oamenii să muncească la furcă în mileniul III, fără să ne preocupăm să aibe utilajele corespunzătoare, mi se pare o barbarie din partea noastră, ca și conducere #ABADL. În cel mult o săptămână vom face un plan de bătaie și vom cere utilajele cate ne lipsesc pe litoral de ani de zile…”, scrie Bogdan Bola pe Facebook.

Citeşte şi Furtună violentă pe litoral. Oamenii terifiaţi încearcă să se adăpostească VIDEO


loading...