Invazie de şerpi în această primăvară. Târâtoarele au peste un metru şi jumătate FOTO

Mai mulți cetățeni din localitățile Roșiuța și Ploștina sunt îngrijorați că în curțile lor, pe drumul principal și pe ulițe au apărut o mulțime de șerpi închiși la culoare care se târăsc nestingheriți în locurile publice, provocându-le teamă și repulsie. Cetățenii se tem pentru că au copii și nu cunosc dacă șerpii sunt veninoși și îi pot afecta pe ei ori animalele din gospodărie. În zonă se află matca râului Motru, de unde bănuiesc oamenii că ar veni acești șerpi și urmare a ploilor din ultimele zile dar și a spațiilor verzi de pe domeniul public neîngrijite de autorități.

14 mai 2019, 07:44

O adevărată invazie de șerpi se constatat, în ultimele zile în două sate aparținând municipiului Motru dar reptilele au fost depistate inclusiv pe spațiile verzi din municipiu, scrie gorj-domino.ro.

Citeşte şi Avertisment al salvamontiştilor: Probabilitatea de a întâlni vipere este foarte mare

Localnicii le-au fotografiat și au cerut sprijin autorităților și chiar specialiștilor, întrebând dacă șerpii văzuți în ultimele zile pe drumuri ori în curțile lor, cu dimensiuni impresionante, sunt ori nu periculoși.

Localnicii au încercat să se avertizeze între ei și să nu lase copii nesupravegheați ori în zone unde iarba a crescut haotic. Măsurile din partea autorităților vizate lipsesc însă cu desăvârșire.