Inventatorul danez Peter Madsen riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall

Inventatorul danez acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall pe submarinul lui artizanal, Peter Madsen, va compărea joi în faţa judecătorilor de la Tribunalul din Copenhaga.

08 mart. 2018, 07:25

Capetele de acuzare contra lui Madsen vor fi prezentate de către procurorul Jakob Buch-Jepsen. Acesta a solicitat pedeapsa de închisoare pe viaţă pentru Peter Madsen care, în afară de omucidere, trebuie să răspundă şi pentru acuzaţia de mutilare a cadavrului.

Peste 30 de martori sunt chemaţi în faţa completului de judecată în acest proces, care ar putea dura până în luna aprilie.

Peter Madsen, care purta ochelari de vedere cu ramă neagră şi un tricou închis la culoare, a luat loc într-o sală de şedinţe înţesată. El nu s-a exprimat, însă avocata sa a confirmat în faţa completului că el nu şi-a modificat linia apărării, potrivit căreia Kim Wall a murit accidental la bordul submarinului său, pe 10 august 2017.

Procurorul Jakob Buch-Jepsen a expus faptele deosebit de macabre în acest dosar în care şi-a anunţat deja intenţia de a cere închisoarea pe viaţă.

Peter Madsen este inculpat, de asemenea, în legătură cu aducere atingere integrităţii unui cadavru şi agresiune sexuală.

Kim Wall (30 de ani), o experimentată jurnalistă suedeză, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Inventatorul Peter Madsen a torturat-o pe jurnalista Kim Wall până a ucis-o: Era decapitată, dezmembrată şi cu 14 răni în zona genitală

Dispariţia jurnalistei a fost raportată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a anunţat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen (47 de ani) a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi S-a făcut dreptate pentru românca crucificată în Italia. Ucigaşul fetei a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

Madsen a declarat iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Apoi, după ce a fost plasat în arest preventiv, inventatorul danez şi-a modificat declaraţia şi a spus că jurnalista Kim Wall şi-a pierdut conştienţa în urma unui ‘accident’ şi că el i-a aruncat trupul în mare, în golful Koge, potrivit Agerpres.

Ulterior, inventatorul danez a recunoscut că a dezmembrat cadavrul şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză. Madsen se află în arest preventiv începând din data de 12 august.