INVENŢIA unei românce ar putea schimba vieţile oamenilor. Vezi ce a pus la cale FOTO

Sorina Rasteanu este unul dintre cei trei romani care ne reprezinta in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab. Proiectul ei, "Set To Mimic", este menit sa produca o reala schimbare in vietile multor oameni.

09 oct. 2014, 10:46

Proiectul pe care Sorina Rasteanu l-a lansat in cadrul concursului pune la dispozitia consumatorului un set format dintr-o farfurie si un pahar care cu ajutorul unui microcip modifica gustul si mirosul mancarii, la cerinta consumatorului, potrivit cariereonline.ro. In felul acesta, cineva care mananca un mar, de exemplu, va simti, de fapt, gustul si mirosul alimentului sau preferat.

Invenţia Sorinei este adresata persoanelor care nu pot sa tina dieta, celor supraponderale, persoanelor cu diabet sau cu alergii alimentare si chiar celor care nu au timp sau nu stiu sa gateasca mancaruri elaborate. „Toti acestia isi doresc sa se bucure de gustul si mirosul anumitor mancaruri si bauturi nesanatoase. Obiectivul proiectului este de a oferi creierului aceasta experienta, in timp ce corpul este sanatos. Una din cele mai mari probleme ce cauzeaza obezitatea si diabetul este dependenta de fast food, un lucru ce poate fi schimbat prin implementarea lui „Set To Mimic” „, a explicat Sorina.