Invenţii inedite care ne fac viaţa mai uşoară: De la pedala anti-furt la lentile de contact permanente

Tot mai mulţi oameni renunţă la maşină în favoarea bicicletei. Dar ce facem cu ea când am ajuns la destinaţie, pentru a ne asigura că nu va fi furată? S-a inventat pedala anti-furt.

26 mart. 2015, 08:43

Pedala specială este conectată în permanenţă la sistemul GPS. Proprietarul îşi poate instala o aplicaţie pe telefonul mobil, cu care vede în permanenţă unde se află bicicleta sa. În plus, pedala inteligentă transmite o alertă către smartphone de fiecare dată când îşi schimbă poziţia, dacă nu este dezactivată.

Următoarea inveţie este şi mai uimitoare. Nişte liceeni din Indonezia au inventat un frigider care nu funcţionează cu electricitate. Acesta este alimentat de o pompă construită din sticle de plastic care formează vid şi menţine astfel temperatura scăzută. Dezavantajul este că pompa funcţionează cu energie cinetică, adică trebuie acţionată periodic cu mâna. Tot elevi de liceu, de această dată din Singapore, au inventat un model de baterii din vinete. Noua tehnologie ar putea fi folostiă pentru alimentarea maşinilor hibrid.

Rămânem în domeniul tehnologiei de ultimă generaţie care ne face viaţa mai uşoară şi cu următoarea invenţie: un model nou de lentile de contact, care evoluează odată cu ochiul. Mai exact, acestea se implantează în spatele retinei. Pe măsură ce ochiul îmbătrâneşte, iar cristalinul se deformează, lentilele revoluţionare îşi schimbă forma pentru a compensa deteriorarea vederii.