Investiție de 130 de milioane de lei a Patriarhiei Române pentru un centru de activități cu tineretul, cu unități de cazare, restaurant și săli de sport

Patriarhia România a lansat în SICAP un contract de 131 milioane lei pentru proiectare, construcții și asistență tehnică a unui centru de activități cu tineretul, denumit „Sfântul Ilie Tesviteanul”, care va fi amplasat în orașul Pantelimon, de lângă București. Acesta este un proiect care beneficiază de finanțare europeană, fiind inclus în PIDS – Programul lncluziune și Demnitate Socială 2021-2027.

08 mai 2024, 16:30
Investiție de 130 de milioane de lei a Patriarhiei Române pentru un centru de activități cu tineretul, cu unități de cazare, restaurant și săli de sport

Centru de activități cu tineretul “Sfântul Ilie Tesviteanul” se va face pe amplasamentul format din teren și 13 corpuri clădire în degradare unde a funcționat o unitate militară până în 2010 și care este, în prezent, proprietatea Patriarhiei.

„„Sfântul Ilie Tesviteanul” va fi un complex reprezentativ la nivel național, modern, ce are ca scop realizarea unui spațiu pentru comunitatea de tineri și copii – un spațiu al comuniunii și comunicării, potrivit Economedia. Centrul va fi locul în care se vor desfășura activități și evenimente cultural-educative, sportive și de recreere, cu spații atractive pentru tineri și copii din toate mediile sociale din mediul rural și urban din întreaga țară.

În cadrul acestui complex se vor putea organiza antrenamente, competiții sportive, competiții culturale, implementarea celor mai bune practici și schimburi de idei constructive, inițiere și implementare proiecte noi. Activitatea Centrului se va desfășoară atât la interior – în corpurile de clădire existente care se vor demola și reconstrui, dar și în cele noi care se propun a se construi, precum și la exterior, pe zone de activități special amenajate”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației.

Intervenții propuse pentru reamenajarea și refuncționalizarea amplasamentului din strada Răscoalei nr. 3- 5, orașul Pantelimon sunt:

A. Corpurile de clădire existente C1, C2, C3 și C4 vor fi supuse demolării și refacerii pe același amplasament și vor avea următoarele funcțiuni:

– C1 – Bibliotecă cu ateliere didactice

– C2 – Teatru

– C3 – Cazare

– C4 – Restaurant și cazare

– C5 – Centru de informație

– Corpul de clădire C6 se va demola.

B. Corpuri de clădire nou propuse:

B1 – Sală de conferințe

B2 – Sală de sport

B3 – Anexă (depozitare, spălătorie, vestiare, grupuri sanitare)

B4 – Cabină de pază.

Ofertele se deschid în 6 iunie.

Citește și: Ion Iliescu a stabilit cum vor fi înmormântați el și soția lui. Ce se va întâmpla cu corpul său după moarte