Investitorii străini se bat pe obligaţiunile româneşti. Romania se împrumută tot mai ieftin

Publicat: Miercuri, 22 Octombrie 2014 10:24 // Actualizat: Miercuri, 22 Octombrie 2014 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul României a emis, pentru prima dată, obligațiuni în euro pe piața externă de capital cu maturitate de 10 ani și în valoare de 1,5 miliarde de euro, la o rată a dobânzii de numai 3%, se arată într-un comunicat de presă emis de Executivul de la București.

Practic, cererea de obligațiuni românești a fost atât de mare, încât a făcut ca dobânda pentru acestea să scadă la un nou minim istoric. Prin această tranzacţie, România prefinanţează parţial necesităţile de finanţare externe aferente anului 2015, consolidând nivelul rezervei financiare în valută, se mai arată în comunicat.

Aceasta este o nouă dovadă a credibilității de care se bucură România în rândul investitorilor străini, ca urmare a politicilor economice promovate în ultimii doi ani și jumătate. Dobânda mică pe care o au aceste obligațiuni înseamnă că acești bani vin cu un cost foarte mic, iar umătoarele guverne nu vor fi împovărate de plata datoriilor făcute de predecesori, așa cum se întâmplă astăzi, când Guvernul Ponta se vede nevoit să acopere găurile lăsate de guvernele PDL.

În ceea ce priveşte alocarea obligaţiunilor, acestea au mers către investitori diferiţi din Germania /Austria (23%), Marea Britanie (18%), Europa Centrală şi de Est (12%), Italia (10%), România (10%), SUA nerezidenti (9%), restul Europei (9%), Benelux (5%) şi Asia si Orientul Mijlociu (4%).

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dobanda obligatiuni romanesti investitori obligaţiuni obligatiuni romanesti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 11:33
...(12%), Italia (10%), România (10%), SUA nerezidenti (9%), restul Europei (9%), Benelux (5%) şi Asia si Orientul Mijlociu (4%). >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H