Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu, CONDAMNAŢI la câte 6 LUNI de închisoare în Belgia

Ioan Becali, Cristian Borcea şi Liviu Ciobotariu au fost condamnaţi, joi, de un tribunal din Liege la câte şase luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, în dosarul transferurilor efectuate de Standard Liege între 1999 şi 2004.

10 nov. 2016, 12:29
Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu, CONDAMNAŢI la câte 6 LUNI de închisoare în Belgia

Ioan Becali, Cristian Borcea şi Liviu Ciobotariu au fost trimisi in judecata de justitia belgiana intr-un dosar ce ii are in prim plan pe conducatorii lui Standard Liege, care ar fi comis numeroase nereguli prin care ar fi spalat bani si ar fi realizat operatiuni financiare fictive, intre 1999 si 2004. Unul dintre transferurile anchetate in acest caz este cel al lui Liviu Ciobotariu, de la Dinamo la Standard Liege, din 2000.

Cei trei au primit şi amenzi de câte 11.000 de euro şi le-au fost confiscaţi câte 24.000 de euro.

Procurorii belgieni au sustinut ca intre suma reala platita si cea din acte exista diferente, dar si ca s-a evitat plata unor impozie in Belgia. Procurorii belgieni au colaborat cu DNA in acest caz, avand in vedere ca si in tara noastra a existat un Dosar al Transferurilor.

Cristi Borcea şi Ioan Becali au fost deja condamnaţi deja în România pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în Dosarul Transferurilor.