Ioan Chelaru (PSD): Nu trebuie să ne ostilizăm Germania. Avem nevoie de aliaţi şi nu de duşmani

Nu trebuie să ne ostilizăm Germania pentru că acest lucru s-ar putea întoarce împotriva României, a declarat, marţi, pentru Agerpres senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD, în contextul discuţiilor privind viitorul Consiliu JAI.

05 mart. 2013, 13:19
Ioan Chelaru (PSD): Nu trebuie să ne ostilizăm Germania. Avem nevoie de aliaţi şi nu de duşmani

În aceste condiţii, parlamentarul susţine că ministrul Afacerilor Interne va prezenta în Consiliul JAI o informare că România îndeplineşte toate criteriile cerute dar nu va cere supunerea la vot a aderării la spaţiul Schengen, pentru a nu forţa Germania să uzeze de dreptul de veto.

”Avem nevoie de aliaţi şi nu de duşmani. Germania a strâns un pic şurubul, urmează alegeri acolo iar decizia lor este influenţată de campania lor electorală. Guvernul trebuie să aibă în vedere o altă strategie, cu tact şi răbdare. Nu cred că ieşirile unora dintre reprezentaţii statutului român pot avea efecte benefice. Trebuie să continuăm să ne cerem dreptul. Sunt de acord cu informarea că România îndeplineşte toate criteriile chiar dacă nu se va supune la vot. Altfel ar însemna să ne forţăm norocul”, a declarat vicepreşedintele PSD.

Senatorul Ioan Chelaru susţine că în decizia USL de a amâna solicitarea intrării în spaţiul Schengen s-a avut în vedere şi faptul că România este ”cuplată” cu Bulgaria, iar aici există o instabilitate politică.