A murit coordonatorul campaniei online a lui Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale din 2014

Ioan Dan Niculescu, coordonator al campaniei online a președintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014, a murit într-un accident rutier produs, aseară, pe DN2, la intrarea în localitatea Roşiori, comuna Vadu Moldovei, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

03 iun. 2016, 05:52

Ioan Dan Niculescu avea 38 de ani şi conducea un VW Golf. El circula pe DN2, în Vadu Moldovei (jud. Suceava), şi a intrat cu viteză excesivă într-o curbă la dreapta şi a derapat, intrând pe contrasens în coliziune cu o autoutilitară care circula regulamentar.

L-am cunoscut pe Ioan Dan Niculescu cu ocazia unui interviu pe care l-am realizat, despre campania online a preşedintelui Klaus Iohannnis, proiect la care a muncit cu suflet şi care s-a soldat cu un succes răsunător. Am descoperit atunci un om frumos, pentru care imposibilul un este decât o provocare, nicidecum un obstacol, un om al simţurilor şi al călătoriilor exotice atât interioare cât şi exterioare„, este introducerea interviului realizat de Anca Loghin, de la Radio Iaşi, cu Ioan Dan Niculescu, pentru campania De ce m-am întors în România.

Cunoscut de prieteni sub numele de Roka, Ioan Dan Niculescu petrecea 3-4 luni pe an în ţări precum Thailanda, Vietnam, Cambodgia, Bali, Mexic sau Laos. „Deşi născut şi crescut în România, mă consider trecător şi călător şi aici„, spunea el în iunie 2015, într-un interviu pentru Radio Iaşi.

Când nu ieşeam din ţară sau o făceam pentru o perioadă foarte, foarte scurtă, luam viaţa foarte în serios, mă luam pe mine foarte în serios. E o greşeală pe care o facem mulţi dintre noi. Viaţa nu te ia în serios, “viaţa este ceea ce ţi se întâmplă în timp ce tu îţi făceai alte planuri” şi când îţi capeţi un pic de curaj şi un pic de detaşare faţă de nişte norme care de cele mai multe ori singur le-ai construit şi le ţii foarte foarte strâns în braţe, dispar acele frustrări pe care le ai de multe ori ca şi român, ca şi ieşean ca şi membru al unei comunităţi pe care nu o schimbi niciodată, o abordezi cu mult mai mult curaj, şi mai ales capeţi o viziune mai de ansamblu, dacă vrei, asupra ei„, mai spunea Ioan Dan Niculescu.