Ghişe, vocea opoziţiei din PNL: În 2006, PD a vrut să distrugă PNL din afară. Acum se acţionează DIN INTERIOR

Senatorul PNL Ioan Ghişe susţine că preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, este promotorul ideii fuziunii dintre liberali şi democrat-liberali ca o nouă strategie de distrugere a PNL, inclusiv prin schimbarea afilierii politice de la ALDE la PPE.

28 mai 2014, 18:15
Ghişe, vocea opoziţiei din PNL: În 2006, PD a vrut să distrugă PNL din afară. Acum se acţionează DIN INTERIOR

„Din 2006, PD a avut o strategie de distrugere a PNL când pleca gruparea Theodor Stolojan-Mona Muscă-Valeriu Stoica. Acum se acţionează din interior cu domnul Sorin Frunzăverde care a spus că dânsul va uni dreapta din România”, a declarat Ioan Ghişe la România TV. Ca probe în sprijinul afirmaţiilor sale, Ghişe a susţinut că Frunzăverde ar fi vărul lui Vasile Blaga, iar Cătălin Predoiu al Elenei Udrea. De asemenea, senatorul a menţionat că, încă de la trecerea în PNL, Frunzăverde ar fi înregistrat la OSIM marca „Partidul Naţional-Popular Liberal”.

„Au plecat ca să ne unească”, a comentat Ioan Ghişe în contextul în care se discuta despre plecările din PDL la PNL din 2012 încoace.

Senatorul a spus că în continuare PDL este un partid „băsist”, care are deja la activ o schimbare de ideologie. „În 2005, cei din PD s-au culcat seara social-democraţi, membri ai Internaţionalei Socialiste, iar dimineaţa, la Congres, s-au trezit populari de dreapta. Un PNL de 140 de ani nu schimbă de dimineaţa până seara numele şi ideologia”, a afirmat Ghişe.

Acesta s-a arătat iritat de consideraţiile lui Sorin Frunzăverde faţă de necesitatea afilierii PNL la PPE, în condiţiile în care majoritatea liberalilor europeni sunt de centru-stânga, iar PNL a rămas un partid de dreapta. „Sorin Frunzăverde a venit în partid de doi ani. Cum poate spune un domn venit acum doi ani de la PD să spună că ce s-a decis acum 24 de ani nu este corect? El stabileşte acum unde era locul nostru acum 20 de ani”, a spus Ioan Ghişe.

Senatorul PNL a spus că orice decizie privind politica de alianţe sau de fuziuni a liberalilor poate fi decisă doar de Congres. „În opinia mea, discuţiile despre alianţe şi fuziuni merită făcută după alegerile prezidenţiale. PNL este un partid de 140 de ani. El nu-şi schimbă identitatea, denumirea pentru că se fac negocieri după o iluzorie susţinere”, a conchis Ioan Ghişe.