Ioan Neculaie face noi dezvăluiri: ”Dacă Gică Popescu nu intra la pușcărie, fotbalul românesc nu era în mizeria de azi. Ați crezut acel dosar?”

Milionarul brașovean Ioan Neculaie, 64 de ani, a fost condamnat vineri, în ianuarie 2022, la doi ani și două luni de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Brașov. Neculaie a fost acuzat de procurori că a tras cu arma în roțiile propriei mașini, în 2017, supărat pentru că făcuse pană chiar înainte de a pleca la o partidă de vânătoare.

18 iul. 2023, 09:21
Ioan Neculaie face noi dezvăluiri: ”Dacă Gică Popescu nu intra la pușcărie, fotbalul românesc nu era în mizeria de azi. Ați crezut acel dosar?”

Chiar dacă imediat după condamnare omul de afaceri a fugit de arestare, acesta a fost prins în Grecia și adus înapoi în România în vederea executării pedepsei. Ioan neculaie nu a petrecut mult timp în spatele gratiilor, fiind eliberat în iarna anului trecut, după ce Curtea de Apel Brașov i-a admis contestația în anulare, o cale extraordinară de atac.

Neculaie a vorbit pentru Prosport despre perioada petrecută ca patron al FC Brașov, echipă pe care a condus-o între anii 1999 și 2016. Printre alte subiecte, acesta a povestit și cum a fost implicat, fără să vrea, într-un conflict din care făcea parte și Gică Popescu și spune că fostul căpitan al Barcelonei a fost încarcerat pe nedrept.

Spre sfârșitul epocii la FC Brașov ați trecut prin momente în care fanii lansau scandări foarte agresive la adresa dumnevoastră. Vă afectau acele episoade?

Ioan Neculaie: Strigau ”Neculaie la pușcărie”. Acela a fost momentul în care mi-a fost silă de mine. Nu mai rămăsese nimic în interiorul meu. M-am simțit golit complet.

În anul 2000, Gică Popescu amenința că se retrage de la echipa națională pentru că se simte ”lucrat” și nu e ajutat să obțină hotelul ”Piatra Mare” din Poiana Brașov, achiziționat finalmente de dumneavostră. V-a creat o stare de disconfort acel subiect?

Ioan Neculaie: Deloc. Am auzit și eu acea discuție, am vorbit și cu Popescu pe această temă, dar au fost la mijloc numai vorbe. Cine să-l fi lucrat referitor la achiziția hotelului Piatra Mare? Avea bani pentru asemenea investiții? N-avea!

El așa anunța atunci, că intenționa să…

Ioan Neculaie: Aaa, intenționa! Mulți au intenționat, dar n-aveau banii! Dacă Popescu ieșea președintele federației în 2014, fotbalul românesc nu mai era în mizeria de azi. Ăla a fost căpitan la Barcelona. Cum să-l bagi în pușcărie? Pentru ce? Că plătise și nu exista niciun prejudiciu! Popescu era un simbol. Niciodată nu trebuia să ajungă la închisoare. Voi chiar ați crezut în acel dosar? Dar asta e țara noastră! Rușine!

Hagi campion cu Farul. Ați văzut finalul sezonului trecut?

Ioan Neculaie: M-am uitat la ultimul meci și m-am bucurat mult pentru Hagi. Conduce singurul proiect serios din fotbalul românesc.

Dacă v-ar propune azi să mergeți la Farul în sensul susținerii financiare a clubului, ați accepta?

Ioan Neculaie: Da! Numai că propunerea asta nu va veni, probabil, niciodată! Dar mi-aș călca pe suflet. Hagi și Popescu sunt singurii pentru care aș reveni în fenomen. Am un respect deosebit pentru ei, ca și pentru Răzvan Lucescu.

Citește și: Primele imagini cu iubita lui Bănel Nicoliță. Cum au fost fotografiați cei doi îndrăgostiți