Ioan Niculae, audiat de procurori timp de două ore. La plecarea de la DNA, s-a urcat din greşeală în altă maşină

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost audiat, miercuri, timp de aproximativ două ore şi jumătate la DNA, în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, iar la plecare s-a urcat, din greşeală, în altă maşină decât cea cu care venise.

12 oct. 2016, 08:32
Ioan Niculae, audiat de procurori timp de două ore. La plecarea de la DNA, s-a urcat din greşeală în altă maşină

Patronul Interagro, Ioan Niculae, plecat de la Direcţia Naţională Anticorupţie în jurul orei 12.3. El a refuzat să dea declaraţii în legătură cu ce l-au întrebat procurorii.

Întrebat cum a scris cărţile în penitenciar, Ioan Niculae a spus: „Cu creionul… Cu pixul…”.

Niculae a traversat apoi strada şi s-a urcat într-o maşină staţionată în faţa sediului DNA, care semnăna cu cea cu care venise. După ce şi-a dat seama că nu este maşină care trebuia să îl aştepte, a coborât şi a revenit în faţa DNA, unde la scurt timp a venit şi autoturismul cu care trebuia să plece.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie eliberate condiționat.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD” pe 2 aprilie 2015.