Ioan Niculae către magistraţi: Am înţeles greşeala făcută, am încercat să mă îndrept, nu vreau decât să ajung la familie

Ioan Niculae, aflat vineri în faţa instanţei la termenul de eliberare condiţionată, şi-a cerut scuze în faţa magistraţilor pentru ieşirea nervoasă de la termenul anterior. El a mărturist că a înțeles greșeala făcută, că a încercat să se îndrepte și nu vrea decât să ajungă la familie.

19 feb. 2016, 11:15
Ioan Niculae către magistraţi: Am înţeles greşeala făcută, am încercat să mă îndrept, nu vreau decât să ajung la familie

Ioan Niculae a venit astăzi în faţa instanţei la termenul de eliberare condiţionată. El a profitat de ocazie şi şi-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă de la termenul anterior, când la amânarea pronunțării unei decizii privind eliberarea condiționată a spus ”mai bine mă condamnați pe viață”.

El a mai spus că nu a creat nicio problemă în penitenciar şi că nu a fost implicat în niciun incident.

Avocatul lui Niculae a precizat că au fost îndeplinite ireproșabil criteriile eliberării condiționate, lucru ce reiese din concluziile comisiei de liberare condiționată. Tot avocatul lui Ioan Niculae a afirmat că a fost îndeplinită fracția de pedeapsă, susținând că a executat 385 de zile. Niculae a scris în închisoare cinci cărți, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 150 de zile, iar 21 de zile le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

”A executat minimul de fracție și prin excluderea celor 150 de zile aferente scrierii lucrărilor științifice”, a precizat avocatul lui Ioan Niculae.

Totodată, avocatul a depus înscrisuri prin care a demonstrat că inculpatul a achitat integral prejudiciul din dosar.

Tribunalul Dâmbovița a rămas în pronunțare, urmând ca pe parcursul zilei să anunțe decizia în ceea ce privește o eventuală eliberare condiționată a lui Ioan Niculae.