Ioan Niculae s-a infectat cu coronavirus. Milionarul este internat în stare gravă la Spitalul Victor Babeş

Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, este internat, în stare critică, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Bucureşti.

28 nov. 2020, 12:46
Ioan Niculae s-a infectat cu coronavirus. Milionarul este internat în stare gravă la Spitalul Victor Babeş

Ioan Niculae s-a infectat cu coronavirus, anunţă Gândul.ro. Milionarul în vârstă de 66 de ani este internat, în stare gravă, intubat, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, la Terapie Intensivă.

Ioan Niculae „este în stare critică, pe aparate, la Terapie Intensivă. A contractat o formă severă a virusului, care, practic, l-a doborât”, susţin surse din interiorul unității medicale unde milionarul este internat, citate de Gândul.

Numărul pacienţilor COVID-19 care ajung la Terapie Intensivă a crescut alarmant în ultimele săptămâni. Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică , vineri s-au raportat 8.499 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2. De la începutul pandemiei, pe teritoriul României, au fost confirmate 457.848 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 326.657 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 10.884 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, dintre care 172 doar ieri.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.157. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.

Citeşte şi: CRĂCIUN 2020. Primele decizii ale autorităţilor legate de Sărbători. Ce nu avem voie să facem

 

Emilian Imbri de la Spitalul „Victor Babeş” Bucureşti: Acum nu mai avem nimic de făcut

Emilian Imbri, managerul Spitalul „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti a declarat că România a ajuns in punctul in care nu mai poate face nimic pentru a stopa pandemia.

„Acum nu mai avem nimic de facut. In momentul in care ajungem in situatia asta, in care fiecare zi numarul de cazuri creste cu 5.000, 6.000, nu se mai poate face nimic. Ce ne facem, insa, ca nu avem suficiente paturi pentru a interna toata populatia Romaniei? Avem nevoie de vreo 18.000 de paturi ca sa stam linistiti si de 8.000 de paturi de terapie intensiva. Parerea mea este ca in momentul de fata nu mai avem nimic de facut decat sa respectam ce trebuie sa respectam. Se poate lua modelul din tarile din jurul nostru, cu riscul pe care si le-au asumat si aceste tari. Ma refer aici ls riscul unor demonstratii. E singurul lucru pe care poti sa il mai faci”, a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babes” din Bucureşti.

„Poate ajungem la acel adevar, pe care toti s-au ferit sa il recunoasca. Aceasta boala nu poate fi stavilita decat prin masuri foarte stricte si nu are tratament. Nu putem decat sa esalonam imbolnavirile, ca sa nu se imbolnaveasca foarte multi romani deodata. In Romania sunt peste 500 de spitale, aprope jumatate au intrat deja in circuitul COVID. Restul de spitale sunt spitalele mari, grele, spitale judetene cu 900 de paturi. Spitalele mari nu trebuie sa ajunga spitalele COVID. Este greu de dovedit un numar mare de pacienti plus ca ar ramane orice boala fara suport”, a mai precizat Emilian Imbri.