Ioan Oltean, audiat la DNA. Fostul lider PDL a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie

Fostul vicepreşedinte şi secretar general al PDL, Ioan Oltean, a fost audiat joi de procurorii DNA Oradea, în dosarul în care vicepreședintele Consiliului Județean Oradea, Alexandru Kiss, este acuzat că ar fi luat mită de peste un milion de euro. Potrivit unor surse judiciare, Oltean a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie. 

04 iun. 2015, 08:50
Ioan Oltean, audiat la DNA. Fostul lider PDL a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie

Ioan Oltean a venit la DNA însoţit de avocatul său și a răspuns întrebărilor procurorilor DNA timp de o jumătate de oră. La ieșirea de la DNA, Oltean a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor referitoare la motivele pentru care a fost chemat la DNA.

Potrivit unor surse citate de România TV, Ioan Oltean a fost audiat de procurorii anticorupţie în dosarul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor Alexandru Kiss. 

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Oltean a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie.

Citeşte şi: Kiss Alexandru, vicepreşedintele CJ Bihor, cercetat sub control judiciar

Vicepreședintelui CJ Bihor Kiss Alexandru-Iosif-Francisc este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor, în formă continuată (patru infracțiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită și trafic de influență, în formă continuată. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2003 — mai 2008, Kiss Alexandru, în funcție de președinte al CJ Bihor, împreună cu Bojtor Vilmos Laszlo, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo, Roatiș Gheorghe Ioan, Rus Beneamin și cu suspectul Mudura Alexandru (decedat între timp, n.r.) au conceput, succesiv, mecanisme complexe prin intermediul cărora membrii grupurilor au obținut foloase necuvenite în valoare totală de 4.312.847 euro.