Ioan Oltean, la DNA: „S-a dispus efectuarea unei expertize în dosarul ANRP” UPDATE

Deputatul Ioan Oletan s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul DNA, unde este audiat în dosarul ANRP, în care este acuzat că ar fi primit mită 600.000 de euro într-o biserică, pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor comisiei ANRP, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru restituirea unui teren.

25 feb. 2016, 08:21

UPDATE ora 11.35 Deputatul Ioan Oltean a declarat, joi, la ieşirea de la DNA, că s-a dispus efectuarea unei expertize în dosarul ANRP şi toate părţile au fost invitate pentru a li se comunica această dispoziţie.

„Expertiza, in sensul de a se face o evaluare a terenului care a fost restituit supraevaluat, asa cum sustine in dosar„, a explicat Ioan Oltean.

Întrebat cum comentează acuzaţile potrivit cărora ar fi luat mită 600.000 de euro, acesta a declarat: „Nu comentez nimic din ceea ce este procedural”.

În data de 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, împreună cu alţi inculpaţi care au făcut parte din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor (Crinuţa Dumitrean – preşedinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru), prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren în suprafaţă de aproape 62.000 mp situat în municipiul Piteşti a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire omului de afaceri Mihai Rotaru, potrivit DNA.

Procurorii susţin că terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat şi avantaj patrimonial pentru Mihai Rotaru.

DNA precizează că deputatul Ioan Oltean, care avea relaţii apropiate cu Mihai Rotaru şi cu preşedinta ANRP, Crinuţa Dumitrean, şi-a exercitat influenţa la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea lui Rotaru.

În schimbul acestui ajutor, Mihai Rotaru i-a dat lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii din Chitila.


loading...