Ioan Oltean, pus din nou sub acuzare de DNA în dosarul retrocedărilor

Fostul deputat Ioan Oltean a fost pus sub acuzare pentru a doua oară în dosarul ANRP, pentru pretinse fapte de corupţie. Acuzaţiile sunt aceleaşi ca în momentul în care a fost trimis în judecată prima dată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trimisese dosarul înapoi la DNA pentru refacerea cercertării.

20 iun. 2019, 10:00
Ioan Oltean, pus din nou sub acuzare de DNA în dosarul retrocedărilor

UPDATE Joi, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă infracţiunile pentru care l-au pus pentru a doua oară sub urmărire în dosarul ANRP, potrivit Agerpres. 

______

La intrarea în sediul DNA, Oltean a făcut referire la dosarul în care este inculpat.

„Vom trăi şi vom vedea ce se va întâmpla. Într-un fel sau altul lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de Înalta Curte acum doi ani. El trebuie acum închis fie printr-o clasare, fie printr-o retrimitere la instanţă”, a explicat Oltean.

Ioan Oltean a fost acuzat, alături de Crinuța Dumitrean, fost președinte ANRP, de acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren, prejudiciul fiind de aproape 100 de milioane de lei.

În 2017, dosarul a fost restituit definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la DNA.

Ioan Oltean a declarat joi, la sediul DNA, că nu a fost niciodată în Chitila, așa că nu avea cum să primească banii pentru care este acuzat în.

„Nu am fost niciodata in Chitila, ori daca nu ai fost, nu ai cum sa primesti bani. Acolo e vorba de mine, nu de un sofer. Cu stiinta mea nimeni nu a calcat acolo. Astept fie clasare fie ca instanta sa se pronunte corect asupra acestui dosar. Sunt nevinovat”, a spus Ioan Oltean, joi, la DNA, potrivit Stiripesurse.ro.