Ioan Oltean: Este EXCLUS ca ACL să aibă un alt candidat decât Iohannis la prezidenţiale

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că este exclus ca Alianţa Creştin Liberală (ACL) să aibă un alt candidat la alegerile prezidenţiale decât pe actualul lider liberal Klaus Iohannis.

05 sept. 2014, 10:45
Ioan Oltean: Este EXCLUS ca ACL să aibă un alt candidat decât Iohannis la prezidenţiale

‘Este exclus. Alianţa are candidat, pe Klaus Iohannis. Orice fel de discuţie care se poartă în afara acestei realităţi sunt speculaţii şi dezinformări ale actualei puteri. Nu există niciun motiv, absolut niciunul, de nicio natură, pentru care alianţa să-şi schimbe candidatul. Klaus Iohannis este candidatul nostru şi este un candidat excelent. Tot ce se spune despre el sunt doar lucruri mincinoase şi făcute cu tendinţa de-al discredita, în stilul nostru caracteristic. Noi nu suntem sănătoşi dacă nu băgăm în aceeaşi oală toţi candidaţii. Este inadmisibil, dar aceştia suntem, nu ne putem muta de aici’, a afirmat Ioan Oltean, potrivit Agerpres.

Liderul PDL consideră că nici procesul cu Agenţia Naţională de Integritate nu poate schimba candidatura lui Iohannis, având în vedere că nu a fost stabilit vreun termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru recurs.

‘Nu are niciun proces în momentul acesta. Nu are niciun termen în momentul acesta. Este acel proces cu ANI, dar nu avem termene, nu avem nimic, câştig de cauză la instanţa de fond. O să vedem ce o să fie în continuare. Plecăm de la premisa că este nevinovat, instanţa de fond i-a dat câştig de cauză şi sperăm ca şi instanţa de recurs să aibă acelaşi punct de vedere. Deocamdată, nu există niciun motiv, de nicio natură, care să-l împiedice să candideze sau care să ne determine pe noi, cei care reprezentăm Alianţa, să nu susţinem această candidatură. Klaus Iohannis este şi va rămâne candidatul nostru pentru prezidenţiale’, a mai spus Ioan Oltean.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Câte terenuri au pretendenţii la scaunul lui Băsescu. Independenţii fac legea