Ioan Oltean (PDL): Iohannis e singurul om care poate câştiga alegerile prezidenţiale. Am zis-o din 2012

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de liderul judeţean liberal, Stelian Dolha, că singurul om care poate câştiga alegerile prezidenţiale din acest an este Klaus Iohannis, pe care îl vede câştigător cu peste 50% la nivelul judeţului încă din primul tur, transmite Agerpres.

14 aug. 2014, 17:41
Ioan Oltean (PDL): Iohannis e singurul om care poate câştiga alegerile prezidenţiale. Am zis-o din 2012

Oltean susţine că, în urmă cu doi ani, chiar le-a propus colegilor din conducerea centrală a PDL să îl atragă pe Iohannis în partid, pentru a-l pregăti pentru prezidenţiale, convins fiind că acesta poate câştiga o astfel de bătălie.

‘Vreau să vă spun un lucru – şi îl spun în premieră aici. În 2012, i-am spus unui membru marcant al PDL să-l contacteze pe Iohannis şi să încerce să-l determine să se înscrie în PDL, pentru că, în opinia mea, este singurul om care poate câştiga alegerile prezidenţiale şi deveni viitorul preşedinte al României. Şi vă spun asta sub cuvânt de onoare că este o realitate. Sigur, nu ne-am mişcat, după două luni de la această discuţie Klaus Iohannis a devenit membru al PNL. Astăzi ne-am întâlnit, suntem împreună. Cred, prin tot ceea a făcut şi prin tot ceea ce este Klaus Iohannis, că poate să fie un excelent preşedinte, pentru că, în opinia mea, îndeplineşte în formă maximă toate cerinţele pe care noi, românii, le vedem a fi întruchipate de către preşedintele României’, a spus Oltean.

El a adăugat că printre calităţile lui Iohannis se numără acelea de a fi un om ‘serios’, ‘meticulos’, care ştie să facă o administraţie bună şi ‘nu se angajează în şmecherii politice, în jocuri politice murdare’.

Liderul democrat-liberal s-a arătat convins că istoria Alianţei ‘D.A’ se poate repeta în acest an şi a dat asigurări că nu are orgolii legate de poziţia sa în noua alianţă, ACL.

Potrivit lui Ioan Oltean, strângerea de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis va începe la nivel local de vineri, 15 august. Joi, conducerile celor două partide au avut primele şedinţe comune, la care au participat peste o sută de membri, printre care s-au numărat parlamentari, consilieri judeţeni şi consilieri municipali.