IOAN RUS nu mai vrea în politică: „E timpul să mă ocup de ale mele”

Ioan Rus, vicepreşedinte al PSD şi fost ministru al Transporturilor,  nu vrea să se mai implice în politică. Rus a anunţat că a decis să se ocupe de proiectele şi afacerile sale.

30 sept. 2015, 12:47
IOAN RUS nu mai vrea în politică: „E timpul să mă ocup de ale mele”

Ioan Rus a precizat, într-un interviu, că a luat decizia de a nu se mai implica activ în viaţa de partid şi în politică. El a spus că nu va  participa la Conferinţa Judeţeană a PSD Cluj, deşi spune că va sprijini organizatia judeteana in toate demersurile ei de acum incolo.

„Am decis sa ma ocup mai mult de chestiuni profesionale, de proiectele mele, de firmele mele, de familia mea.

Eu cred ca activitatea mea politica a fost mereu una onesta si cu rezultate civilizate. Eu nu am avut niciodata probleme nici cu legea, nici cu respectarea ei si nici cu vreo activitate care sa fie in afara vreunui cadru strict legal. Sunt relativ multumit de ceea ce s-a intamplat in activitatea mea politica.

Sunt lucruri pe care trebuie sa le fac si pentru companiile pe care le conduc, pentru profesia mea si voi face aceste lucruri stand la dispozitia partidului, asta sa scrieti, ca eu il sprijin in continuare cu tot ceea ce este necesar. Dar e timpul sa ma ocup de ale mele, e timpul pentru tineri, tinerii noi care vor veni in partid sa poata sa performeze si ei”, a spus Ioan Rus pentru ziardecluj.ro

Rus a arătat că „politica aplicata” care ii place si lui, se face de catre Guvern.

„In cele trei mandate de ministru pe care le-am avut, am dus la indeplinire mai multe lucruri. In primul mandat, 2000-2004, am avut ca scop sa rezolv libera circulatie a romanilor in spatiul european. Eu eram cap de fila, pentru ca la noi erau cele mai multe probleme. Desigur, activitatea respectiva a dus-o intreg Guvernul, nu numai eu, dar multe lucruri au trebuit facute de catre mine, in Ministerul de Interne. La sfarsitul acelei perioade de guvernare, mandatul mi l-am indeplinit, romanii au circulat liber in spatiul european.

Al doilea mandat a fost extrem de scurt, dar am prins alegeri locale, referendum de suspendare, arestarea lui Adrian Nastase, adica am prins in 3-4 luni evenimente cate ai putea prinde intr-un mandat firesc. Acolo trebuia respectata legalitatea. Prin ceea ce eu am facut, cred ca i-am scutit pe foarte multi de mari probleme, ulterior. Adica s-a respectat intocmai legislatia in vigoare. Unora convenea, altora nu convenea, asta e o alta chestiune. In consecinta, si acel mandat il consider drept unul in care mi-am facut datoria.

Cel de-al treilea mandat, la Ministerul Transporturilor, in care am acceptat pozitia si am creat un Masterplan general de transport, adica un document strategic care sa prezinte intr-o viziune unitara tot ce ceste necesar pentru Romania din punct de vedere infrastructura aeriana, navala, feroviara si rutiera, dar si centre multimodale care sa le imbine. Noi, timp de 25 de ani, nu am putut face acest lucru pentru ca interesele politice ale diverselor zone, ale diversilor oameni, au fost atat de mari incat fiecare vroia sa-i treaca gara „prin fundul gradinii”, sa aiba autostrada „la poarta”. Acest lucru nu respecta criteriile eficientei economice si de mobilitate pentru Romania, in consecinta, Comisia Europeana nu a aprobat niciodata incercarile noastre de a face acest document.

Dar am muncit impreuna cu echipa mea si, in acest moment, nu mai este nevoie decat de aplicarea Masterplanului, sistemic, sistematic si intr-o viziune unitara. Cineva, guvernele urmatoare, sa tot faca treaba si atunci vom rezolva o problema grava pe care Romania o are, ca suport pentru dezvoltarea economica ulterioara a tarii noastre”, a spus Ioan Rus.