Ioan Rus: Pactul pentru Transilvania şi Banat lansat de PMP serveşte unor interese „mlăştinoase”

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus a criticat dur, sâmbătă, lansarea de către Partidul Mişcarea Populară a Pactului pentru Transilvania şi Banat, susţinând că este vorba despre o abordare politicianistă, care serveşte unor interese mlăştinoase.

16 nov. 2013, 12:21
Ioan Rus: Pactul pentru Transilvania şi Banat lansat de PMP serveşte unor interese „mlăştinoase”

„Câţiva ‘populari’ bucureşteni dintr-o formaţiune care pretinde a aparţine unei ‘mişcări’ şi care încorporează nişte aventurieri politici a căror conştiinţă ar trebui să simtă apăsarea decăderii României din ultimul deceniu, nereuşind să îşi mai găsească audienţă pe malurile Dâmboviţei, s-au împreunat cu câţiva asociaţi de pe malurile Someşului şi au ales să abordeze politicianist tema Transilvaniei”, a susţinut Ioan Rus, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Lăzăroiu: Obiectivul Mişcării Populare e să-l susţină pe Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru VIDEO

El a adăugat că acest lucru are loc în contextul în care actualul Guvern relansează proiecte prin care se urmăreşte consolidarea unui stat modern şi puternic care să poată face faţă provocărilor integrării europene şi globalizării.
„Vor să lanseze un aşa-numit ‘Pact pentru Transilvania’ , prin care să instrumenteze interesele mlăştinoase ale unor neîmpliniţi bucureşteni şi aspiranţi revizionişti budapestani. Dar personajele care vor să ‘pactizeze’ cu Transilvania nu sunt decât nişte nomenclaturişti ai auto-intitulatei orientări politice de dreapta din România, cea care de altfel a torpilat, în ultima decadă, toate iniţiativele pe care ardelenii le-au avut în interesul întregii Românii”, a afirmat Rus.

Potrivit acestuia, social-democraţii clujeni nu pot accepta acest lucru. „Noi, social-democraţii clujeni, nu putem să întâmpinăm demagogia şi populismele ‘popularilor’ din Bucureşti, pripăşiţi pe lângă cei câţiva oportunişti de ocazie clujeni, decât cu totală neîncredere, fiind convinşi că ardelenii îşi aduc aminte de iresponsabilitatea pe care aceşti aşa-zişi reprezentanţi ai dreptei au avut-o în actele guvernărilor anterioare. (…) Transilvania are nevoie de proiecte, nu de vorbe! Transilvania are nevoie de o autostradă care să o conecteze cu restul ţării, nu de populism ieftin! Transilvania are nevoie ca deciziile care se iau la Bucureşti să ţină seama de specificul acestei provincii, nu de programe generaliste”, a spus Ioan Rus.

Partidul Mişcarea Populară a lansat, sâmbătă, la Cluj, documentul politic intitulat „Pactul pentru Transilvania şi Banat”.