Ioan Rus, SANCŢIONAT de CNCD după ce i-a jignit pe românii din Diaspora

Ioan Rus a fost sancţionat cu avertisment de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce a declarat ca românii din diaspora lucrează pe circa 1500 de euro, iar "de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă".

24 iul. 2015, 13:52
Ioan Rus, SANCŢIONAT de CNCD după ce i-a jignit pe românii din Diaspora

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, pentru HotNews.ro, ca decizia a fost adoptata in unanimitate de Consiliu, miercuri.

CNCD a decis unanim ca declaratiile lui Ioan Rus constituie fapte de discriminare si aduc atingere demnitatii umane pentru cetatenii romani care lucreaza in afara tarii si familiile acestora, a precizat acesta.

Ministrul Ioan Rus i-a JIGNIT pe românii din străinătate: Copiii se fac GOLANI acasă şi nevasta CURVĂ

Csaba Asztalos a explicat ca s-a decis doar sanctiunea avertismentului deoarece s-a avut in vedere ca Ioan Rus a demisionat din functia de ministru al Transporturilor, dupa aceste declaratii, si si-a cerut scuze.

Ioan Rus a declarat miercuri, 11 iunie, la Digi24, ca romanii din diaspora lucreaza pe circa 1500 de euro, iar „de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva”.

„Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, declara Rus. Ulterior, acesta si-a cerut scuze si a demisionat din functie.

IOAN RUS şi-a dat demisia. Victor Ponta a acceptat: „Vom discuta despre înlocuitor săptămâna viitoare”