Ioan Rus: Sub nici o formă nu va fi o dezbinare a PSD. Cei excluşi îşi merită pedeapsa VIDEO

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la România TV, că tulburările din PSD nu anunţă divizarea partidului întrucât sprijinul pentru decizia de excludere a lui Marian Vanghelie şi Mircea Geoană este unul larg în partid, iar comportamentul acestora de după excludere nu face decât să confirme justeţea deciziei.

28 nov. 2014, 17:43
Ioan Rus: Sub nici o formă nu va fi o dezbinare a PSD. Cei excluşi îşi merită pedeapsa VIDEO

Nu percepeţi cele întâmplate ca o dezbinare a PSD pentru că nu va fi aşa. Sub nicio formă. Ce s-a întâmplat la şedinţa Comitetului Executiv de ieri face parte uneori din viaţa unui partid”, a declarat Ioan Rus.

Acesta a negat că i-ar fi imputat lui Ion Iliescu faptul că PSD este perceput încă drept un partid comunist. „Am avut o discuţie foarte civilizată cu domnul preşedinte Iliescu. Eu am pus doar o întrebare cum facem dezlipim eticheta de comunist de pe Victor Ponta, care era doar un copil pe vremea aceea”, a relatat Rus adăugând că şi Iliescu a sprijinit ideea sancţionării lui Geoană şi Vanghelie însă a cerut să se găsească o sancţiune mai blândă, punct de vedere ce nu a întrunit majoritatea în cadrul şedinţei.

Ioan Rus a spus că nici el nu era „100% confortabil” cu decizia de excludere după şedinţa de ieri. „Însă nu am mai avut această senzaţie după ce i-am văzut vorbind ieri şi astăzi. Chiar meritau excluderea (…) Sunt tentat să şterg din telefon anumite numere. Ale lui Marian Vanghelie şi Mircea Geoană„, a spus social-democratul.

Rus l-a criticat pe Sebastian Ghiţă din cauza deciziei acestuia de a demisiona din PSD. „Sebastian Ghiţă este un tânăr pe care-l suspectez de foarte multă inteligenţă, dar este pe repede înainte. Totdeauna e înaintea oştii cu câteva sute de metri. El aşteaptă să se întâmple mâine lucruri care nu se pot întâmpla din punct de vedere statutar„, a mai spus Ioan Rus.