Ioan-Sabin Sărmaș a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României

Ioan-Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, a fost eliberat, la cerere, din funcție. Decizia a fost semnată de către Florin Cîţu şi publicată joi în Monitorul Oficial.

07 ian. 2021, 16:24
Ioan-Sabin Sărmaș a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României
FOTO AGERPRES

Ioan-Sabin Sărmaș a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității pentru Digitalizarea României. Acesta a fost numit în funcție pe 11 decembrie 2019, iar anterior numirii a fost consilier PNL la Primăria Cluj-Napoca, conform economica.net.

Citește și: Primarul Sectorului 6, frustrat că nu există o comunicare cu Nicuşor Dan: „I-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuţie”

Instituția se află în subordinea Guvernului și preia o serie de atribuţii importante din domeniul public de IT de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Autoritatea pentru Digitalizarea României se organizează şi funcţionează ca structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza şi asigura implementarea strategiilor şi a politicilor publice în domeniul digitalizării, potrivit Notei de fundamentare care însoţeşte Hotărârea de Guvern privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Conducerea ADR este asigurată de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat în activitatea de conducere de un vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului. De asemenea, pentru buna funcţionare a compartimentelor şi activităţilor cu caracter funcţional, Autoritatea are un secretar general.

Ioan-Sabin Sărmaș a fost eliberat din funcția de președinte al Autorității pentru Digitalizarea României. Numărul maxim de posturi este 216, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

C.N. „Loteria Română” S.A. colaborează cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru implementarea jocurilor loto online

În contextul actualei crize provocată de epidemia de COVID-19, cu consecinţe importante asupra întregii economii româneşti, C.N. „Loteria Română” S.A. consideră ca fiind imperios necesară urgentarea implementării jocurilor loto online, proiect care făcea parte din strategia managementului actual al companiei încă dinaintea apariţiei acestei situaţii fără precedent.

În acest sens, C.N. „Loteria Română” S.A. colaborează cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru implementarea, în cel mai scurt timp posibil, a jocurilor loto online. Autoritatea pentru Digitalizarea României funcționează ca structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea prim-ministrului.

 

 

 

 


loading...