Talpeş: România nu a avut NICIODATĂ vreo ofertă de deschidere sau oferire a unei ÎNCHISORI CIA

Publicat: Joi, 24 Septembrie 2015 16:56 // Actualizat: Joi, 24 Septembrie 2015 16:56 // Sursa: romaniatv.net

România nu a avut niciodată vreo ofertă de deschidere sau oferire a unei închisori, a declarat joi fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate națională Ioan Talpeș.

Potrivit acestuia, există încercarea de a se da acestei situații o cu totul altă imagine.

Citeşte şi: Anchetă închisori CIA. Comisia LIBE, la Bucureşti să discute cu Iliescu, Aurescu, Niţu legat de centre CIA

"România nu a avut niciodată vreo ofertă de deschidere sau oferire a unei închisori (n.r. CIA). Nu există. Cu România nu s-a discutat așa ceva", a precizat Ioan Talpeș, scrie Agerpres.

Fostul șef SIE a confirmat că va avea o discuție cu reprezentanții Comisiei LIBE din Parlamentul European, fără a da alte detalii în acest sens.

Vicepreședintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a afirmat, la începutul lunii septembrie, că membrii Comisiei de politică externă se vor întâlni cu reprezentanți ai Comisiei LIBE pentru a discuta pe tema "practicilor de tortură privind locurile secrete de detenție ale CIA" și a recomandărilor Rezoluției PE pe acest subiect.

O delegaţie a Comisiei LIBE din Parlamentul European vine la Bucureşti, în perioada 24-25 septembrie, urmând să aibă discuţii cu Ion Iliescu, Ioan Talpeş, Bogdan Aurescu, Tiberiu Niţu, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, în legătură cu presupuse centre CIA în România.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 sep 17:04
...oferire a unei închisori, a declarat joi fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate națională Ioan Talpeș. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
24 sep 17:00
...oferire a unei închisori, a declarat joi fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate națională Ioan Talpeș. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H