Ioana are doar 8 ani și zi de zi se luptă cu o boală cruntă. „Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?”. Povestea emoționantă a copilei pentru care timpul s-a oprit în loc

Ioana are opt ani și luptă cu o boală cruntă. Singura ei șansă de a avea o copilărie liniștită și frumoasă e o operație riscantă și numeroase ședințe de chimioterapie.

23 feb. 2023, 10:27
Ioana are doar 8 ani și zi de zi se luptă cu o boală cruntă. „Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?”. Povestea emoționantă a copilei pentru care timpul s-a oprit în loc

Viața Ioanei depinde de un tratament care să reușească să topească zilnic tumora cu care se luptă din greu de patru ani de zile. Familia și apropiații fac tot ce e posibil pentru a o ajuta, însă costurile tratamentului depășesc cu mult posibilitățile lor.

Mama Ioanei a mărturisit că micuța chiar este o luptătoare și, deși are o vârstă fragedă, înțelege situația prin care trece.

„Când propriul copil îți pune o asemenea întrebare, te cutremuri! Am simțit un fior puternic pe șira spinării și m-am blocat. Nu știam ce să îi răspund. Până la urmă m-am adunat și i-am spus din toată inima, cu toată convingerea mea de părinte: Tu nu o să pleci nicăieri, mami! Tu o să rămâi mereu lângă mine, pentru că Doamne-Doamne e acolo sus și te va face bine!”, a mărturisit mama copilei, conform botosaneanul.ro

Citește și Anastasia, fetița rănită în accidentul de tren dintre Salcea și Prelipca, a murit. Fratele său mai mic a supraviețuit și este în stare bună

Părinții au dus-o pe Ioana la spital în urmă cu câțiva ani, în 2019, după ce au observat că are abdomenul umflat și că slăbea pe zi ce trecea.

„Am mers la urgențe, la Spitalul Județean din Suceava. Medicii i-au făcut mai multe analize, ecografii, iar diagnosticul a fost unul cumplit: neuroblastom de lanț ganglionar paravertebral- practic o tumoră îi afecta nervii periferici ai abdomenului. Am simțit că se prăbușește cerul pe mine. Nu mai știam ce e cu mine, eram prăbușită efectiv. În sufletul meu de mamă este o luptă continuă. Sufletul meu este zdrobit în mii de bucăți, dar trebuie să merg mai departe, să lupt cu toate forțele pentru copilul meu”, a continuat mama fetiței.

Citește și Cine este fetița de 6 ani care s-a stins din viață în accidentul tragic din Brăila? O mare de lacrimi se scurge în familiile victimelor

Fetița a fost operată de urgență la acea vreme la un spital din Iași. A fost o intervenție foarte grea, care a durat nu mai puțin de 11 ore. Ioana avea patru ani la vremea respectivă. Din păcate, medicii nu au reușit să scoată tumora în totalitate, iar apoi Ioana a intrat în comă trei săptămâni,

„Când s-a trezit era ca o legumă, cântărea doar 14 kilograme. Medicii ne-au propus să o internăm la secția de îngrijiri paliative, dar că nu mai are șanse să supraviețuiască. A fost un moment extrem de greu pentru noi, însă am decis să o luam acasă, în familie, să o îngrijim câte zile va mai trăi”, a mai spus mama ei.

Părinții copilei au făcut tot ce a ținut de ei ca Ioana să aibă șansa la o viață normală și să se simtă iubită.

„Nu știu ce planuri are Dumnezeu cu fetița noastră, dar dintr-o legumă, că asta era când am adus-o acasă de la spital, corpul ei respingea orice fel de medicament, fetița se simte mult mai bine. Pentru noi este un miracol. În acest moment însă nu mai avem resurse financiare pentru continuarea tratamentului, iar dacă îl întrerupem tot efortul nostru va fi în radar” , a mai menționat mama fetiței.

Cum o puteți ajuta pe Ioana să aibă șansa la o viață normală

Familia Ioanei se descurcă destul de greu cu banii în situația aceasta delicată. Se bazează doar pe veniturile tatălui, care lucrează toată ziua, și pe ajutorul de handicap al micuței și alocațiile copiilor.

Asociația Salvează o Inimă a lansat un apel la populație să dea o mână de ajutor pentru ca viața Ioanei să aibă din nou un sens.

„Noi, cei de la Asociația Salvează o Inimă, nu am putut fi indiferenți față de situația extrem de dificilă în care se află această familie și vă cerem ajutorul fiecăruia dintre voi. Donați, indiferent cât, un mic sacrificiu financiar poate însemna enorm pentru viața unui copil, așa cum s-a întâmplat în nenumărate cazuri. Ioana are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor” , Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

  • Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
  • Cod de înregistrare fiscală: 31015982
  • Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
  • Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
  • Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
  • Cod SWIFT: BTRLRO22
  • Cod BIC: BTRL
  • Banca Transilvania Botoșani
  • Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Ioana Dobrea!