Ioana Mihăilă, despre noul an școlar. „Părinții ar trebui să ceară situația profesorilor vaccinați și nevaccinați”

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat, luni seară, că este "cel puțin trist" faptul că există un număr mare de profesori nevaccinați în școlile din România înaintea noului an școlar.

30 aug. 2021, 22:14
Ioana Mihăilă, despre noul an școlar. „Părinții ar trebui să ceară situația profesorilor vaccinați și nevaccinați”

Ioana Mihăilă, despre noul an școlar. Ministrul Sănătății a spus la Digi24 că profesorii se pun, în primul rând, pe ei înșiși în pericol intrând nevaccinați la ore, pentru că adulții sunt mai predispuși la variante grave de COVID-19, dar îi expun și pe copii la boală.

Ioana Mihăilă, despre noul an școlar

Ioana Mihăilă a transmis că părinții ar trebui să ceară și să aibă acces la o situație referitoare la profesorii care s-au vaccinat și cei care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, ”pentru transparență” și pentru a fi la curent cu situația cadrelor didactice ale copiilor lor. Întrebată fiind ce crede despre faptul că România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la vaccinarea anti-coronavirus, Mihăilă a spus că în România a avut succes mai mare decât în alte țări ”campania antivaccinistă” pentru că ”semințele s-au așezat pe un sol mai fertil”.

Până luni, 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 pacienți au fost declarați vindecați. În intervalul 29.08.2021 (10:00) – 30.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 11 decese (4 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vaslui și Municipiul București. Unul dintre pacienții decedați, raportat de DSP Mehedinți, s-a infectat în Anglia.  În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.131. Dintre acestea, 280 sunt internate la ATI.