Ioana Mihăilă: „Florin Cîțu şi Klaus Iohannis vor transforma Ziua Naţională într-o petrecere COVID”

Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii, îi acuză pe Florin Cîţu şi pe Klaus Iohannis că transformă Ziua Naţională a României în petrecere COVID. Aceasta susţine că de 1 decembrie, liderul PNL le face cadou românilor valul 5 al pandemiei.

22 nov. 2021, 14:07
Ioana Mihăilă: „Florin Cîțu şi Klaus Iohannis vor transforma Ziua Naţională într-o petrecere COVID”

Ioana Mihăilă face acuzaţii grave la adresa lui Florin Cîţu. Fostul ministru al Sănătăţii spune că de 1 decembrie, liderul PNL le face cadou românilor valul 5 al pandemiei.

Ioana Mihăilă: De 1 decembrie, Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei

Fostul ministru al Sănătăţii spune că că ”Ziua Naţională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîţu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o petrecere COVID”.

„De 1 decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populația voit la risc de infecție cu virusul SARS-COV2 de dragul unor manifestări publice.

Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic.
Datele seci:

Austria: rată de vaccinare completă cca 70% – intră în lockdown total pentru 3 săptămâni și face vaccinarea obligatorie de la anul
Germania: rată de vaccinare completă cca 67% – guvernele regionale cer vaccinare obligatorie
Olanda: rată de vaccinare completă cca 70% – guvernul vrea să elimine testarea din componența certificatului verde
România: rată de vaccinare completă cca 38% – guvernul permite evenimente cu 1.000 de persoane (vaccinate / trecute prin boală, în aer liber)

Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o „petrecere COVID”.

Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri și sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, a scris pe Facebook fostul ministru al Sănătăţii.

Citeşte şi Reguli Ziua Naţională a României. Câte persoane pot participa la ceremoniile oficiale şi ce măsuri se impun

Ministerul Apărării anunţă că şi anul acesta va fi organizată o paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României. Ceremonia de la Arcul de Triumf în format restrâns impus de pandemie. Vor fi depuneri de coroane şi salve de tun, dar şi moment de reculegere pentru eroii neamului şi victimele virusului SARS-Cov-2.

„Detașamente de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și mijloace tehnice terestre și aeriene vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti.

Ceremonia se va desfășura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcție de situația pandemică de la momentul desfășurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La începutul ceremoniei se va intona imnul național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către Președintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, precum și a victimelor virusului SARS-CoV-2 și păstrarea unui moment de reculegere”, a transmis Ministerul Apărării.

Citeşte şi CNSU vrea evenimente sportive cu spectatori de la 1 decembrie. Cine va avea acces în săli şi pe stadioane