Ioana Petrescu: Nu mi-e frică de remaniere. Sunt aici să-mi fac treaba până la capăt

Publicat: Luni, 01 Decembrie 2014 15:46 // Actualizat: Luni, 01 Decembrie 2014 15:48 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, a afirmat, luni, că nu are temeri că şi-ar putea pierde postul în urma unei remanieri guvernamentale, ea precizând că are de finalizat proiectul recitificării bugetare şi a bugetului pe anul 2015.

Foto: România TV

Întrebată dacă se teme de remaniere, Ioana Petrescu a răspuns: "Nu, cu siguranţă nu. Sunt aici să-mi fac treaba până la capăt şi vom continua să definitivăm rectificarea bugetară, bugetul pe 2015 şi ne vedem de treabă în continuare."

Mai mult, Ioana Petrescu, prezentă la parada militară din Piaţa Constituţiei, este preocupată de bugetul alocat sectorului apărării în 2015. "Ştiu că este extrem de important să mărim cheltuielile militare şi unul dintre punctele de discuţie cu FMI şi Comisia Europeană va fi să avem un plus din PIB de 0,3% pentru armată şi să punem acest procent peste deficit, aşa cum s-a votat în Ecofin în urmă cu câteva luni (...) Situaţia din Ucraina presupune cheltuieli în plus: cheltuielile legate de comandamentul NATO şi de toate angajamentele României luate la în Ţara Galilor", a declarat ministrul.

La summitul NATO din Ţara Galilor, România s-a angajat să implementeze în 2015 angajamentul luat la aderare, anume de a aloca cel puţin 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare.

Citeşte şi Guvernul va merge în Parlament pentru un NOU VOT de încredere. Cine sunt miniştrii care ar putea fi schimbaţi

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 dec 15:57
...putea pierde postul în urma unei remanieri guvernamentale, ea precizând că are de finalizat proiectul recitificării …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H