Ioana Petrescu, pe blog: S-a dat startul la marea evaziune?

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe, încearcă pe blogul ei o explicaţie a diferenţei dintre veniturile bugetare estimate pentru 2017 şi veniturile încasate efectiv peprimele două luni ale anului. Ea este de părere că estimările guvernului în desenarea bugetului au fost prea opimiste.

09 mart. 2017, 10:15
Ioana Petrescu, pe blog: S-a dat startul la marea evaziune?

„Bugetul pentru anul 2017 este fundamentat pe venituri bugetare de 254,717 mld lei, cu 23 mld mari mult decât încasările din anul 2016. Pe primele doua luni ale acestui an, s-au încasat doar 31,9 mld lei, adică cu 0,9% mai puțin decât în primele doua luni din 2016. Asta înseamnă că deja avem probleme. Din punctul meu de vedere, acest lucru nu este cauzat de faptul că ANAF-ul nu își face treaba, ci pentru că veniturile au fost estimate mult prea optimist, probabil fără consultare cu cei de la Fisc”, scrie Ioana Petrescu pe blog.

Ea vine şi cu câteva sugestii în reglarea chestiunii, una fiind conectarea caselor de marcat laserverul ANAF.

„O măsură menită să crească nivelul de colectare, care a fost amânată de guvernul Cioloș, este introducerea caselor de marcat electronice conectate la serverul ANAF. Am introdus aceasta măsură în decembrie 2014 și am lăsat timp în proiect, atât firmelor, cat și ANAF-ului, să se pregătească cu case de marcat și cu infrastructura necesară. ANAF nu a fost pregătit să facă implementarea și primul termen a fost amânat până pe 1 ianuarie 2018”, propune Ioana Petrescu. 

Citeşte integral articolul pe blogul Ioanei Petrescu.


loading...